Iniciativa NE základnám: Necháme posoudit, zda odpověď starosty Řeporyjí nenese znaky možného naplnění trestního zákona

11.12.2019 13:45

Stížnost na porušení zákona o ČT, zákon č. 483/1991 Sb. , podezření o naplnění skutkové podstaty § 403 a § 405 trestního zákona

Iniciativa NE základnám: Necháme posoudit, zda odpověď starosty Řeporyjí nenese znaky možného naplnění trestního zákona
Foto: Repro youtube.com
Popisek: Starosta Řeporyjí Pavel Novotný během projednávání památníku vlasovcům

Rada České televize
předseda ing. Jan Bednář
Kavčí hory
140 70 Praha 4

Praha 11. 12. 2019

Vážená Rado České televize,

dnes 11.12. 2019 od rána zpravodajství ČT24 vysílá zprávu o jednomyslném hlasování zastupitelstva MČ Praha Řeporyje o vybudování pomníku - vzpomínkového místa vlasovcům. Zprávu ČT24 uzavírá tvrzením, že proti vybudování pomníku - vzpomínkového místa se ohradila ruská diplomacie.

Uvedené tvrzení zpravodajství ČT24 je nepravdivé.

Proti tomto záměru se vyjádřila řada občanů např. bývalý policejní prezident Stanislav Novotný, Petr Štěpánek, Jaroslav Bašta a další. Iniciativou NE základnám ČR, z.s. bylo zastupitelstvo MČ Praha Řeporyje vyzváno, aby zdokladovalo, že vzpomínkové místo vzhledem k účasti vojáků 29. granátnické divizi SS v ROA nebude i vzpomínkovým místem příslušníků SS.

Zpravodajství ČT24 porušilo zákon č.483/1991 Sb., vytvořilo dojem, že občané ČR nemají se vzpomínkovým místem problém, že záměru neodporují. Nejdenalo se o vyvážené, objektivní zpravodajství Česká televize. Jde mimo jiné o zneužívání koncesionářských poplatků.

ČT byla 10. 12. 2019 v 18:17 hodin kopií ze strany starosty informována, jakou reakci měl starosta MČ Praha Řeporije na zaslanou výzvu. Tuto odpověď zpravodajství ČT24 zcenzurovalo. Necháme posoudit, zda odpověď starosty nenese znaky, možného naplnění § 403 a § 405 trestního zákona.

Odpověď starosty projistotu níže uvádíme:

Pomník vojákům Vlasova a vojákům 29. Waffen Grenadierdivision der SS, russische Nr.1?

Dobrý den,

Patrně se jedná o omyl, my tu zvažujeme zbudování pomníku padlým vojákům ROA při pražském povstání a to VŠEM padlým vojákům, včetně vyvražďovačů mateřských školek, vesmírných stvůr a tak dále. S nacistickou minulostí ROA jsou zastupitelé seznámeni a připomenuta bude i při představování návrhu usnesení.

S tím, že řada podivínů, pardon s tím, že řada lidí a stolních, pardon prostě společností s pomníkem nesouhlasí, budou zastupitelé seznámeni, vás konkrétně zmiňovat nebudu, popravdě především pro vaši nepodstatnost.

Děkuji za mail, informace a projevený zájem o NAŠI věc.

S pozdravem

Pavel Novotný
starosta MČ Praha Řeporyje

Zákon o ČT, zákon č. 483/1991 Sb.
§ 2
(1) Česká televize poskytuje službu veřejnosti tvorbou a šířením televizních programů, popřípadě dalšího multimediálního obsahu a doplňkových služeb na celém území České republiky za účelem naplňování demokratických, sociálních a kulturních potřeb společnosti a potřeby zachovat mediální pluralitu (dále jen "veřejná služba v oblasti televizního vysílání").
(2) Hlavními úkoly veřejné služby v oblasti televizního vysílání jsou zejména
a) poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů,
b) přispívání k právnímu vědomí obyvatel České republiky,
c) vytváření a šíření programů a poskytování vyvážené nabídky pořadů pro všechny skupiny obyvatel se zřetelem na svobodu jejich náboženské víry a přesvědčení, kulturu, etnický nebo národnostní původ, národní totožnost, sociální původ, věk nebo pohlaví tak, aby tyto programy a pořady odrážely rozmanitost názorů a politických, náboženských, filozofických a uměleckých směrů, a to s cílem posílit vzájemné porozumění a toleranci a podporovat soudržnost pluralitní společnosti

za Iniciativu NE základnám ĆR, z.s.

Václav Novotný
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …