Ivan Bednář: Přijďte na kafe, sousedé

15.11.2020 11:26

Koronavirová pandemie dopadá na každého jinak. I když člověk přímo neonemocní, může v důsledku pandemie přijít o zaměstnání či ocitnout se v tísni kvůli nedostatku peněz. Ne tak pirátský primátor Prahy Zdeněk Hřib.

Ivan Bednář: Přijďte na kafe, sousedé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Jak ukázal doklad zveřejněný registrem smluv ministerstva vnitra zakoupil si pan primátor supermoderní kávovar – za sto tisíc korun. V rozpočtu primátorského úřadu je to samozřejmě nevelká částka, ale ti všichni, co se ocitli bez práce to bezděky vnímají jako výsměch.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Hřib se hájí, že chce navrhnout městskému zastupitelstvo, aby bylo zrušeno tradiční rozlévání rybí polévky na Staroměstském náměstí. Místo toho se rozhodl pozvat všechny Pražany k sobě do rezidence na kávu.

Jeho nápad podporuje hnutí Praha sobě, prý to bude příležitost po, škarohlídy kritizovaném obědě na Karlovu mostu a po uzavření Smetanova nábřeží, k dalšímu sousedskému setkání.

„Nestoudné! Jak může primátor Hřib předstoupit před občany a kázat jim o potřebě zdražování jízdného v MHD z důvodu nedostatku peněz a pak se chovat jak mocipán ve východní gubernii?! Tady se krásně odhaluje pokrytectví Pirátů,“ zlobí se předsedkyně klubu zastupitelů ODS Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla