Ivan Bednář: Světový den záchodů

24.11.2019 15:47

Zatímco u nás zvolna doznívaly oslavy 30. výročí sametové revoluce 17. listopadu 1989, v OSN se připomínal 19. listopad jako Světový den toalet. Ministr zahraničí Tomáš Petříček si už předvolal velvyslance OSN k podání vysvětlení.

Ivan Bednář: Světový den záchodů
Foto: Facebook
Popisek: Mezinárodní den toalet

První Světový den toalet se konal již před šesti lety 19.11. 2013. Jako téma pro letošní den toalet bylo zvoleno „rovnost a důstojnost“ jako jeden z hlavních motivů k zajištění chybějících hygienických zařízení. Podle OSN vyžaduje řešení nedostatečných hygienických kapacit mobilizaci globální spolupráce a úsilí komunit o zlepšení hygieny a změnu společenských norem. Pro plnění cílů v oblasti dostupnosti hygienických zařízení je nutné využívat cílené politiky, zlepšit financování a zajistit komplexní plánovaní podpořené silnou politickou vůlí.

Radnice Prahy 1 je už v předstihu. Pisoáry před Wilsoňákem, které budí pohoršení kolemjdoucích, protože momentálně ulevující si osoba je vystavena veřejnému pohledu kolemjdoucích, zastřeší a odstíní zhruba za čtvrt milionu korun.

Ve spolupráci s magistrátem se pak radní Prahy 1 uvolili, že se nebudou kácet stromy na Petříně, aby uvolnily místo pro výstavbu velkokapacitního pisoáru, ale že se postaví na jiném místě. Za již pokácené stromy vysází primátor Zdeněk Hřib vysazení dvou milionu stromů na dosud holé Letenské pláni.

Prý by zde měla vzniknout jakási pražská obdoba Bouloňského lesíku v Paříži.

Ivan Bednář

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …