Ivan Bednář: Zklamal jsi, šejku Čižinský

29.04.2018 19:53

Česko čte dětem. Je to známá akce, která má povzbudit zájem dětských čtenář o četbu. Rodiče čtou z různých knížek pohádky, dobrodružné příběhy nebo různé bajky dětem a předpokládají, že v nich vypěstují lásku k literatuře, která přivede děti k samostatné četbě.

Ivan Bednář: Zklamal jsi, šejku Čižinský
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Poslanec Jan Čižinský (KDU-ČSL) chtěl ale číst pražským zastupitelům. A nechtěl v nich probudit kladný vztah ke krásné literatuře, ale naopak chtěl zdržet jednání zastupitelstva do té doby, než se dostaví jím objednaná klaka občanů, která měla protestovat proti zbourání libeňského mostu a postavení mostu nového.

Aby bylo jasno. Podle jednacího řádu pražského zastupitelstva má právo vystoupit na jeho jednání každý poslanec, který o to požádá. A doba jeho vystoupení není nijak omezená. Vystoupení zastupitelů je jinak časově omezené na dvakrát 3 minuty.

Poslanec (a pražský zastupitel a starosta Městské části Praha 7, není těch funkcí trochu moc?) Čižinský zcela bezprecedentně zneužil svého poslaneckého mandátu hned dvakrát. Jednak když už vyčerpal svůj limit na vystoupení jako zastupitel a řekl si o poslanecký nárok a jednak zneužil svoji poslaneckou výhodu časově neomezeného vystoupení a pohrozil zastupitelům, že pokud neodloží projednávání budoucnosti libeňského mostu na jím určenou hodinu, stoupne si k řečnickému pultu a bude předčítat z knihy tak dlouho, dokud daný čas nenastane.

Není známo, zda chtěl číst zastupitelům Proti všem Aloise Jiráska nebo třetí díl Žlutého ďábla jako profesor francouzštiny Šeda v oblíbeném filmu Cesta do hlubin študákovy duše.

Zklamal jsi, šejku Čižinský.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.