Ivan Černý: Co nás čeká a nemine v roce Draka

24.12.2023 13:44 | Glosa

Mnoho obyvatel České republiky neví, že v čínské kultuře znamená Drak úspěch, štěstí, moudrost a sílu. Lidé narození v jeho roce jsou Číňany považováni za výjimečné. A protože je nastávající letopočet 2024 rokem draka, jistě nebude od věci začíst se do novinky, která nedávno vyšla v nakladatelství Česká citadela. Pozornost představovanému titulu věnují především čtenáři, zabývající se astrologií, předpověďmi budoucnosti a horoskopy.

Ivan Černý: Co nás čeká a nemine v roce Draka
Foto: archiv
Popisek: Ivan Černý

Známá astroložka, novinářka a spisovatelka esoterické literatury Olga Krumlovská ukojí naší zvědavost s obsáhlou knihou asijských či chcete-li orientálních předpovědí pro rok 2024. Na více jak tři sta a třiceti stránkách se máme možnost dozvědět, co nás čeká a nemine dle čínských horoskopů. A do jaké míry se představované horoskopy liší od evropské astrologie?

V předmluvě ke své knize, představované následujícími řádky, nám autorka sděluje, že čínská znamení ve zvěrokruhu, která odpovídají rokům podle 12letého cyklu, jsou považovány za jeden z nejspolehlivějších průvodců po minulosti i budoucnosti. Na rozdíl od evropské astrologie, která je sestavena z dvanácti základních znamení, jež se střídají přibližně po měsíci, přísluší v čínské atrologii určité znamení celému roku.

Způsoby, jakými je charakteristika zvířat aplikována na lidské vlastnosti, je obzvláště zajímavá. V čínském horoskopu panuje jiný systém, než v klasickém evropském horoskopu. Řídí se také datem narození, jenže znamení jsou určována podle roku narození. Dále pak znamení mnohem více než v Evropě ovlivňují živly a v neposlední řadě i charakteristika barev.

Čínský horoskop se od toho našeho výrazně liší. Svůj původ má v legendě a tvoří ho 12 zvířat. Krysa, bůvol, tygr, zajíc, drak, had, kůň, koza, opice, kohout a pes. Každé z nich v sobě skrývá své tajemství. Velmi důležitá je znalost vlastního živlu, ve kterém jsme zrození – dřevo, oheň, země, kov a voda, která se každým rokem mění.

Co je psáno, to je dáno

První kapitolkou knihy je zamyšlení, co nám přinese rok 2024 pod vládou Draka. Jak píše Olga Krumlovská Drak je tvor skutečně jedinečný – je to velká osobnost, nesmírně silná, má přirozenou autoritu a dokáže vzbudit velký respekt. A tuto schopnost drakův živel dřevo v tomto roce hodně zesílí. Draka ve svém okolí poznáme rychle – je to od přírody výrazná bytost, která na sebe strhuje pozornost a nedá se přehlédnout. Je svá, nezkrotná a bojovná. Drak se nevyhýbá lidem a střetům, chodí do společnosti. Pokud chce něčeho dosáhnut, dokáže být rasantní, přímý a statečný. Nenechá se zastrašit a bývá velmi mocný nepřítel.

A po důležitém vstupu, vysvětlující čtenářům co bychom měli vědět o čínské astrologii, je na řadě velmi důležitá tabulka znamení, bez níž bychom se v následujících textech těžko vyznali. Dále je třeba vědět, jak nás ovlivňuje živel i vliv hodiny na základní znamení a již jsme v čínských předpovědích na rok 2024…

Zvěrokruhy a horoskopy

Téměř současně, jako shora jmenovaná publikace, vyšla v závěru roku 2023 i kniha „našich“ horoskopů pro rok 2024, a to v edici Esence Euromodia Group. PhDr. Olga Krumlovská je přední česká astroložka a v jejích horoskopech si mohou čtenáři najít základní předpovědi na následující rok i rady, čím se řídit a čeho se vyvarovat. V neposlední řadě nám Krumlovská radí prostřednictvím své knihy, jak pečovat o partnerské vztahy, o své zdraví a finance. Horoskopy jsou vypracovány nejen pro základních dvanáct znamení, ale i pro tzv. dekany, jimiž autorka rozděluje každé znamení na tři “podznamení“, takže jednotlivé předpovědi jsou mnohem výstižnější a přesnější.

Jak poznamenává autorka zkraje obsáhlé publikaci o víc než tři sta stránkách, minulý rok za sebou přibouchl pomyslné dveře. A rok 2024 nám je otevřel dokořán. Jaký pak asi bude?

Realista tvrdí, že bude takový, jaký si ho uděláme, Krumlovská je přesvědčena, že podle rozložení pomalých planet nesmírně zajímavý. Většina z nich se bude totiž pohybovat na rozhraní dvou znamení. Energie se tedy budou přelévat jako moře. Důležité je, že se definitivně rozchází dosud napjatý vztah mezi planetami Saturn a Uran, který byl podhoubím pro úrazovou konstelaci, která nás trápila od konce roku 2019. Dramata těchto let jsme poznali na vlastní kůži všichni. Rok 2024 by měl být zklidněním rozběsněného oceánu.

Tak jakpak na tom Budeme Berani, Býci, Panny i Ryby a vy ostatní? Nalistujte si každý to své v Horoskopech 2024 od Olgy Krumlovské, A nezapomeňte prosím na to, že je nutné se při tom nechat vést úplňkem a novoluním!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…