Ivan David: Kdo je fašista?

29.09.2018 12:25

Označení "fašista" nebo "nácek" je oblíbenou nálepkou používanou s úmyslem někoho poškodit.

Ivan David: Kdo je fašista?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ivan David

Této nálepky většinou užívají lidé jimž je blízká ideologie tzv. neomarxismu a používají jí proti svým názorovým oponentům, například lidem pochybujícím o užitečnosti legalizace marihuany, nutnosti označení registrovného partnerství osob stejného pohlaví jako manželství, o vhodnosti inkluze mentálně retardovaných do standardní školy, o vhodnosti vítání imigrantů, odmítajícím německé stížnosti na vyhánění soukmenovců, zatímco předcházející vyhánění Čechů jaksi nevadí, atd., atd.

To je ale náhodička, tyto články víry perverzní ideologie bývají dosti pravidelně sdruženy u těchže osob s podporou protiruských sankcí, angažmá příslušníků "naší" armády po boku intervenčních vojsk v různých zemích, s americkým Drang nach Osten, se sympatiemi k současnému "vlasteneckému" režimu na Ukrajině a v pobaltských státech.

Jenže to byly právě tyto země, které zahájily vyvražďování Židů z vlastní iniciativy bez nátlaku fašistického Německa, ukrajinští nacisté vraždili Židy a Poláky. Obyvatelé těchto zemí formovaly vlastní divize SS bojující po boku německých fašistů proti Sovětskému svazu. Tyto země se však od této své historie nedistancují, naopak značná část jejich obyvatelstva i politických představitelů se k ní hrdě hlásí. Podobně je to s postojem ke Kosovu s jeho národnostní nesnášenlivostí a muslimským radikalismem.

Kdo má k fašismu blíž, ten kdo sympatizuje s fašisty, nebo ten, kdo fašismus odmítá, například tím, že neuznává vládu vzniklou z převratu, vládu bojující z nacionálních pohnutek proti občanům vlastní země?

Ivan David

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …