Ivan David: Kdo tomu věří, ať tam běží!

10.03.2023 7:37 | Komentář

Jistě jste zaznamenali, že v případě teroristického útoku na plynovod Nord Stream se prolomily ledy – po návštěvě Olafa Scholze ve Washingtonu je jasno: Byla to „proukrajinská skupina“. Nejen New York Times, ale i němečtí vyšetřovatelé jsou prý toho názoru.

Ivan David: Kdo tomu věří, ať tam běží!
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan David

Nejste sami, kdo kroutí hlavou. Jako urážející inteligenci čtenáře to hodnotí i Caitlin Johnstoneová:

„Poslední zpráva New York Times o bombovém útoku na plynovodu Nord Stream je něco speciálního. Podle anonymních amerických vládních zdrojů NYT vyhodila potrubí do povětří „proukrajinská skupina“, která neměla žádné známé spojení s žádnou armádou nebo zpravodajskou agenturou, ale nějakým způsobem měla všechny informace, dovednosti, potápěčské vybavení a vojenské výbušniny, nezbytné k takovému útoku.

Je to vlastně až urážlivé, jak je to hloupé. Jako by malé dítě lhalo o tom, kdo rozbil lampu v obývacím pokoji; 'No, nějaký padouch přišel, rozbil to a pak odešel. Měl na sobě černý plášť a měl nakroucený knír.' Respektujte naši inteligenci alespoň natolik, že si vymyslíte lepší lež než. "Jo, ukázalo se, že okolo jeli jen nějací náhodní lidé s lodí, člověče! Je to šílené, já vím!"

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26303 lidí

Doslova napsali celý článek, aniž by se zabývali tím, jak je bizarní označovat údajné pachatele jen jako „skupinu“. Jako by to byla věc. "Jo, víš, jedna z těch Skupin, o kterých jsme všichni slyšeli ve zprávách. Znáš Skupiny, plují po celém světě a ničí mezinárodní podmořskou energetickou infrastrukturu."

Pamatujte, děti, zpráva Seymoura Hershe o Nord Streamu je nedůvěryhodná, protože není prokázána a spoléhá na anonymní zdroje!

Představte si, že byste vyprávěli tento příběh o jachtě darebáků, milujících Ukrajinu natolik, že zasabotovali dodávky energie do Evropy, jako věrohodnou realitu: "Ale no tak, kdo z nás by si nevzal loď plnou vojenských výbušnin, aby vyhodil do povětří mezinárodní potrubí, jen tak kvůli zábavě s přáteli?“

Ano, Caitlin, pouze s pěti lidmi a jedním lékařem zlikvidovala proukrajinská Skupina zabezpečené a zabetonované plynové potrubí. Kdo by se opovážil tomu nevěřit? Jedině proruský živel.

Dokonce i němečtí čtenáři pochybují: „A těch 500 kg výbušnin si určitě koupili v OBI.“ Nebo: „Další expert nám pak řekne, že zná nejméně 25 McGyverů, kteří dokážou tolik výbušnin snadno vyrobit.“

Převzato se svolením autora z vlastního facebookového profilu https://www.facebook.com/MUDrIDavid

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…