Ivan David: Lidé při povodních zemřeli hlavně proto, že nebyli varováni

24.07.2021 12:03 | Komentář

Až nám budou zase vyprávět, že za katastrofálními povodněmi v Německu a vůbec za vším, co způsobí nečas, je změna klimatu, zbystřete. Ukázalo se totiž, že během povodňové katastrofy selhal centrální informační systém varování MoWas německé spolkové vlády.

Ivan David: Lidé při povodních zemřeli hlavně proto, že nebyli varováni
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Ivan David, český psychiatr. Za politické hnutí SPD byl zvolen poslancem Evropského parlamentu

Varování spolkových úřadů dorazilo do spolkových zemí a okresů, ale nedostalo se k postiženým obcím a obyvatelům Severního Porýní-Vestfálska. Ani veřejnoprávní televize této spolkové země – WDR - nevysílala živě během katastrofy nebo bezprostředně po ní. Jediný celostátní live test varovného systému MoWas skončil v roce 2020 po třech minutách havárií systému. Druhá zkouška ukázala, že téměř nic nefungovalo – ani sirény v postižených obcích.

Mnozí meteorologové navíc konstatují, že nadměrné srážky se v postiženém území – tedy oblasti pohoří Eifel v Porýní-Vestfálsku, vyskytovaly a vyskytovat budou. Vzhledem k počtu obětí, které mohou vystoupat až do několika set, protože přes 150 lidí se stále pohřešuje a jsou i vyšší odhady pohřešovaných, je na místě se ptát, zda tomu šlo zabránit. Nikoli zabránit povodni dle receptu klimaalarmistů, ale zabránit tolika obětem na životech. Viceprezidentka organizace pro technickou pomoc (THW) Sabine Lacknerová vidí jen malou šanci najít přeživší více než týden po povodních v západním Německu.

„V současné době stále hledáme pohřešované lidi, například při čištění cest nebo odčerpávání sklepa. V tomto okamžiku je však bohužel velmi pravděpodobné, že můžeme oběti pouze najít, nikoli zachránit,“ řekla pro německou rozhlasovou stanici RND. V budoucnosti prý bude opět zapotřebí více vyzkoušených a prověřených výstražných systémů, říká Lacknerová. A radí používat ´“staromódní“ reproduktory a sirény, které byly v řadě míst a zemí zrušeny.

V rámci digitalizace byly sirény nahrazeny varovnými „appkami“. Aplikacemi, které varují prostřednictvím mobilních telefonů. A co v noci? A co když vypadne síť, jak se také stalo? Když si uvědomíme, že 1 peněz ze 750 miliard eur z Fondu obnovy po koronové pandemii má v rámci EU jít na digitalizaci a rozšíření různých 5G sítí, aby mohlo být i více podobných aplikací, dochází člověku celá hrůza ideologického plánování, které jde doslova přes mrtvoly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …