Ivan David: Otevřel jsem telegramový kanál

24.10.2022 9:01 | Ze sítí

V poslední době narážím na FB na soustavnou cenzuru mých příspěvků.

Ivan David: Otevřel jsem telegramový kanál
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Europoslanec Ivan David na pódiu mítinku SPD v Hradci Králové

U všech příspěvků, které se týkají podivných aktivit Evropské komise, války na Ukrajině, ekonomických dopadů unijních protiruských sankcí „Velký bratr“ snižuje dosah mých textů zveřejněných zde na FB. K řadě příspěvků algoritmy FB přiřazují tabulky s korporátními hodnoceními mých textů. A s oznámením, že šíření mého příspěvku bylo omezeno.

Budu se muset formou interpelace zeptat Komise, zda firmě Meta, která na území EU provozuje FB, platí z rozpočtu EU za omezování dosahu příspěvků, které jsou kritické k chování Evropské komise a dalších orgánů EU. A kolik na to z peněz daňových poplatníků členských států vynakládá. Komise však má podle jednacího řádu EP tři měsíce, aby mi odpověděla.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32344 lidí

I když mi potvrdí, že Komise platí z rozpočtu EU Metě za to, aby potlačoval příspěvky členů Evropského parlamentu, jejichž pravomocí je kontrola činnosti unijní exekutivy, neznamená to, že se touto praxí podaří hned tak něco udělat. Formou změny Finančního nařízení by ji musela omezit nadpoloviční většina europoslanců a musela by s tím souhlasit Rada.

Nyní je situace taková, že většina Evropského parlamentu schválila nařízení o digitálních službách, které má fakticky legalizovat cenzuru kritiky činnosti orgánů EU. V Radě zatím o návrhu probíhají jednání a jako jediná země jej blokuje Maďarsko. Pětikoaliční vláda Petra Fialy cenzuru podporuje.

Proto jsem se rozhodl otevřít paralelní informační linku, kterou hodlám zveřejňovat informace o dění v europarlamentu, v EU a o dalších věcech, které mají podle mého názoru vliv na kvalitu života našich občanů. Na Telegramu jsem otevřel kanál MUDr. Ivan David, který najdete ZDE. Podle mých informací na Telegram ještě cenzura nedorazila, takže tam máte větší šanci, že se k Vám mé informace dostanou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…