Ivan Jordák: Busta v americkém Kapitolu je snad měřítkem?

11.08.2019 17:38

Přiznám, že se zájmem, jsem si přečetl vyjádření pana Marhoula ve Výzvě na Seznamu.cz. Chtěl jsem si pustit i video, ale objevilo se pouze striktní oznámení, že obsah se nepodařilo přehrát. Nevím proč.

Ivan Jordák: Busta v americkém Kapitolu je snad měřítkem?
Foto: 123RF.com
Popisek: Americký Kongres

Výzva byla od pana Kubíka, a pokud je mi známo, tak on nepatří mezi redaktory zatracované od ČT. Myslel jsem, že v onom videu budou mi vysvětleny aspoň dvě věci. Jednak souvislost přírodních zákonů s prezidentováním Miloše Zemana a zapomenutím na něho, jako na Václava Klause. Pokud by uvedl plynutí času, tak bych to snad chápal, ale všechny přírodní zákony?

Už vůbec nevím, co s tím má společného umístění, nebo neumístění jeho busty v americkém Kapitolu a tím, že bustu tam má Václav Havel. Chce se mi napsat, „no, a co má být, že tam má V. Havel bustu a M. Zeman a V. Klaus nemají?“. Je snad toto vyjádřením nebo potvrzením těch přírodních zákonů? Jedná se snad o nezpochybnitelné určení, kdo je kým a jakým? I když rozhodovalo o umístění několik desítek lidí, co to znamená? V podstatě nic jiného, než, že tito lidé s ním souznívají, respektive s jeho názory. Znamená to snad, že se jedná o nejlepší názory mezi lidmi, a to jedněch i druhých? Ale vůbec ne, pouze, že se jedná o názory společné jedněm i druhým.

Proto vůbec nepropadám zděšení, že jsem v prezidentských volbách dal hlas M. Zemanovi. Co se vůbec nelíbí panu Marhoulovi a jeho přátelům, a podle jeho vyjádření ani lidem rozhodujícím o umístění busty v americkém Kapitolu. Ani to neznamená na druhé straně, že pan Miloš Zeman je nejlepším člověkem v ČR, protože jsem ho volil já a lidé s podobnými názory jako já. To znamená jen a pouze, že pro nás, co jsme ho volili, byl nejlepším kandidátem na prezidenta on, a že jsme neměli žádný důvod pro volbu těch kandidátů, které nám navrhli při volbách oni, ač z nich média, zejména ČT učinila takřka světce.

A úplně nakonec musím napsat, že je mi zcela jedno, kdo má a bude mít z politiků bustu v americkém Kapitolu. Není to má věc, a nemám na to nejmenší vliv. Nutno přiznat, že bych byl náramně rád, kdyby to také nemělo vliv na zemi, v které žiju. Bohužel to už tak jednoznačné není. A tak bych byl aspoň rád, kdyby lidé u nás měřili každého stejným měřítkem. Co, jak vidíme, se také neděje. Ono to u politiků lze jen velmi obtížně. Kde nalézt měřítko? V tom, co udělal pro naši zemi, nebo v tom, kde má bustu?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…