Ivo Valenta: A je to tady. Návrh "trestů" pro neočkované

08.06.2021 21:04 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu ke snaze zdravotních pojišťoven nehradit testy neočkovaným.

Ivo Valenta: A je to tady. Návrh "trestů" pro neočkované
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Jinak nedokážu pojmenovat fakt, že zdravotní pojišťovny chtějí, aby si antigenní či PCR testy na covid hradili v plné výši sami lidé, kteří se nechtějí nechat naočkovat.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18664 lidí

Prezident Svazu zdravotních pojišťoven Ladislav Friedrich tvrdí, že ten, kdo očkování odmítá, by si měl testy hradit sám. Jasně, chápu, že je to pro zdravotní pojišťovny velká finanční zátěž, je tu však jedno velké ALE.

Lidé se totiž nechodí nechávat testovat z dlouhé chvíle, ale protože musí. Pokud nepodstoupí testy, nemohou normálně žít. Nemohou se najíst v restauraci, nemohou pracovat na své kondici na sportovišti či v bazénu, nemohou navštívit pedikúru, masáž či kadeřníka a podobně.

Nesouhlasím s tím, aby lidem vzrostly povinné měsíční náklady nejen o částky, utracené za roušky a respirátory,  ale nově také za testy. Pro rodinné rozpočty by to v řadě případů byl velmi citelný zásah.

Mnohokrát jsem zde uvedl, že nejsem proti očkování. Určitě je to účinná pomoc zejména pro starší či jinak ohrožené osoby. Musí ale být na DOBROVOLNÉ bázi. A za dobrovolnost opravdu nepovažuji to, že budou znevýhodňování neočkovaní.

Každý si musí vyhodnotit sám, zda se pro tuto variantu rozhodne či ne. Tohle je však podle mne jen další forma nátlaku s cílem nahnat všechny k očkování. Osobně se domnívám, že není správné, aby kdokoliv komukoliv de facto nařizoval jakékoliv další životní náklady. Pokud je nezbytné, aby byli lidé pro běžné činnosti testováni, měli by mít tuto možnost v určitém časovém intervalu zadarmo. Pakliže ji mít nebudou, za vhodnější považuji zrušení povinnosti prokazovat se negativními testy.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.