Ivo Valenta: Pokud vláda okamžitě nezasáhne, skončí to obrovským průšvihem

02.08.2022 7:37 | Komentář

Ocitli jsme se v největší ekonomické krizi v porevoluční historii. Firmy krachují, lidé se děsí budoucnosti. Nikdo neví, co přijde na podzim nebo v dalším roce.

Ivo Valenta: Pokud vláda okamžitě nezasáhne, skončí to obrovským průšvihem
Foto: Synot
Popisek: Ivo Valenta, emeritní slovácký senátor

Vím, že je situace značně náročná. Je ale pět minut po dvanácté. Vykašleme se na populismus a pusťme se do systémových změn. V poslední době se staráme více o ostatní než o problémy českých občanů a firem. Bylo by smutné, kdyby ostatní země krizí prošly se vztyčenou hlavou a my ji dali dobrovolně na pomyslný špalek.

Proč se neinspirovat například ostatními zeměmi, kde řeší dodávky energií napřímo? Proč nedojde k zastropování cen pohonných hmot? Nemůžeme přece nevidět, že okolní země si dokázaly vyjednat lepší podmínky než my.

Naprostou ironií pak je, že vládní představitelé vyzývají národ k tomu, aby šetřil, kde se dá, ale vláda se rozhodne pro nákup drahých amerických stíhaček.

Je třeba skutků, ne gest. Jsou tu výrazné dopady na firmy a zaměstnanost, dopady na běžné rodiny. Všichni chtějí jíst, všichni chtějí bydlet. Je třeba si uvědomit, že pokud padnou firmy, padnou i lidé a padne i stát, protože nebude mít daně, z nichž by platil například školství, zdravotnictví nebo sociální služby.

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí

Jsme v rámci Evropy na špici v inflaci.

  • Chce to rázné, rychlé a efektivní kroky, realizované ve spolupráci s experty z mnoha oblastí života.
  • Vykašleme se na „slavný“ Green Deal, spekulace s emisními povolenkami nebo fungování evropského energetického trhu.
  • Je přece absolutní nesmysl, abychom v ČR levně vyráběli energii, kterou pak zpětně nakupujeme za desetinásobek původní ceny.
  • Stejně nesmyslné jsou snahy vyvolat dojem, že se má Evropa odstřihnout od veškerých dodávek ruských energií. Mysleme na důsledky, populismus není na místě.
  • Jsou také třeba radikální škrty ve státní správě, odstranění byrokracie a regulací tak, abychom mohli lidem i firmám snížit daně a nechat jim více peněz v peněženkách.

Více mých názorů si můžete přečíst v rozhovoru ZDE.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …