Ivo Valenta: Stejné podmínky pro očkované a neočkované

03.11.2021 20:44 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti šíření koronaviru.

Ivo Valenta: Stejné podmínky pro očkované a neočkované
Foto: Synot
Popisek: Ivo Valenta, emeritní slovácký senátor

Existuje jediná cesta ke zbrždění epidemie. Stejné podmínky pro očkované a neočkované. 

Anketa

Považujete neočkované za škůdce a nepřátele?

16%
82%
hlasovalo: 19488 lidí
A ministr to musí vědět. Opravdu tedy nechápu, proč nařízenými opatřeními epidemii podle mne naopak nepřímo podporuje. Rovnou totiž hlásí, že se nová opatření na očkované vztahovat nebudou. Nebylo by to prý správné.

Mýlí se. Je to jediné správné řešení. Připusťme, že očkování některé osoby může ochránit před vážným průběhem nemoci. To by bylo jen dobře. Neochrání je ale rozhodně před nemocí samotnou. A nezabrání jim ani v přenosu nemoci na další osoby, což je pro šíření nemoci klíčové. A o to tu přece jde.

Co z toho plyne? Nechci teď řešit očkování, o jeho aplikaci ať se rozhodne každý sám a svobodně. Jsem ale přesvědčen o tom, že pokud chce někdo zastavit šíření jakékoliv nákazy, neudělá to, když bude izolovat jen jednu část jejích šiřitelů a bude na ni svádět veškeré své nezdary, zatímco druhé nechá volné pole působnosti. A rozhodně to neudělá tím, že bude ve snaze zbavit se vakcín, ležících ve skladech, čím dál více šikanovat neočkované a komplikovat i prodražovat jejich život.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.