Jak si vysvětlit

26.09.2014 16:15

V roce 2012 byl v Parlamentních listech zveřejněn článek s názvem „Hradec ovládnou křesťané i přes odpor veřejnosti“, který se týkal Centra Sion v Hradci Králové. V diskusi se představitelé Centra Sion, kteří pěstují politické vazby s některými představiteli vedení města, podivovali, jak by mohli Hradec Králové ovládnout.

Jak si vysvětlit
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Zajímavý komentář, včetně zkušeností majitele stavební firmy A.V. s představiteli Centra Sion, byl zveřejněn na www.zadnice.info/clanky/hradec-ovladnou-krestane-i-pres-odpor-verejnosti/. Autor článku zřejmě neznal knihu pastora Doksanského „Zasáhněme svá města: strategický plán ovlivnění města evangeliem“ (Ampelos 1999), v níž se mluví o Božím záměru s městem v souvislosti s jeho jménem. A čteme-li kandidátku STANhk pro letošní komunální volby, tak je překvapivé jak autor článku předjímal současnou situaci. A volební heslo STANhk „Naše město, naše věc“ ve vztahu k názvu knihy tak nabývá na jisté pikantnosti. Rovněž o sousedské politice, což je volební slogan, v pojetí některých kandidátů STANhk víme ze zkušenosti své.

Ve spojitosti s výše zmíněnou knihou jsou tedy zcela na místě otázky: JAK SI VYSVĚTLIT Boží záměr v každodenní praxi samosprávy ? Bude pastor Doksanský společně s dalšími členy Centra Sion chápat komunální politiku jako pokračování své pastorační práce (viz kniha) a v čí prospěch ?

Pastor Doksanský v dopise z 2. září píše, že „Do voleb nepůjdeme „jako Sion“, ale soukromě sami za sebe jako nezávislí kandidáti…“ Toto tvrzení je zavádějící, protože kandidující nemohou své osoby oddělit od Centra Sion. Lídr kandidátky je ředitelem Centra Sion, a další dva kandidáti jsou řediteli ZŠ a SŠ Sion, a to nepočítáme stoupence Centra Sion na kandidátce, z nichž jeden býval tajemníkem magistrátu. A nemohou se také oddělit od obsahu výše zmíněné knihy.

A jelikož se nemohou oddělit od Centra Sion, je tedy logické se domnívat, že budou pokračovat v prosazování zájmů Centra Sion. A proto na základě zkušeností si klademe otázky: Jak by se představitelé Centra Sion jako zastupitelé asi stavěli k veřejným zájmům, které by ale nebyly totožné se zájmy Centra Sion a jak by asi přistupovali k nesouhlasným a odlišným názorům ?

V Hradci Králové však existuje i jiné křesťanské sdružení YMCA, které sdílí a vyznává naprosto stejné křesťanské hodnoty jako Centrum Sion. JAK SI VYSVĚTLIT, že YMCA neprojevuje žádné mocenské ambice a  nepěstuje politické vazby nebo politický lobbing ?

 

Zora Semencová, Ing. Jaroslav Semenec Kyjovská 496   

Vratislav Kendzierski  Kyjovská 497    

Miluše Fürstová, Ing Václav Fürst  Kyjovská 498   

Pavla Möhwaldová, Vilém Möhwald  Kyjovská 499   

Ivana Košťálová, Evžen Košťál  Kyjovská 500   

Ing. Petr Marek  Kyjovská 501   

Ing. Eva Mozgová, Ing. Jaroslav Mozga  Kyjovská 502   

Jaromír Limberský  Kyjovská 503   

Mgr. Ludmila Tůmová, Ing. Petr Tůma  Kyjovská 504   

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.