Jan Linhart: Někteří dodavatelé automobilových dílů narážejí na kapacitní strop

19.04.2017 10:12

Komentář ke dnes zveřejněné zprávě od Evropské asociace výrobců automobilů (ACEA – European Automobile Manufacturers' Association) za březen:

Jan Linhart: Někteří dodavatelé automobilových dílů narážejí na kapacitní strop
Foto: pixabay.com
Popisek: Výroba automobilů - ilustrační foto

Březnové registrace nových osobních aut v Evropě posilují optimismus. I po zohlednění rozdílného počtu pracovních dní oproti loňsku způsobenému jiným termínem velikonočních svátků je růst překvapivě silný. Celkové registrace dokonce převyšují rekordní čísla z let 2006 a 2007.

Podle mého názoru však situace v Evropě nenahrává silnému růstu, proto v celoročních číslech očekáváme růst v řádu nižších jednotek procent. Nejistotu na některých trzích vyvolávají nejen politické události na domácích scénách jednotlivých států, jako jsou například volby ve Francii, ale též mlhavé představy o nastavení podmínek tzv. Brexitu jak pro odcházející Velkou Británii, tak především pro Evropskou Unii.

Z pohledu konkrétních výrobců pak růst limitují nedostatečné kapacity závodů vyrábějících nejžádanější modely. Na kapacitní strop narážejí také někteří dodavatelé dílů.

Autor je expert na služby pro automobilový průmysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.