Jan Linhart: Volkswagen zůstane s přehledem největší evropskou automobilkou...

16.10.2015 14:15

Dnes zveřejněnou zprávu Evropské asociace výrobců automobilů (ACEA – European Automobile Manufacturers' Association) za září komentuje Jan Linhart, Partner odpovědný za služby pro automobilový průmysl KPMG Česká republika:

Jan Linhart: Volkswagen zůstane s přehledem největší evropskou automobilkou...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Prodeje nových osobních aut v září nepřekvapily. Evropský trh roste velmi slušným tempem o téměř 10 procent. Rostou všechny hlavní trhy, a to včetně zemí, které byly donedávna postiženy takzvanou krizí Eurozóny.

V prodejích se ještě neprojevují dopady kauzy Dieselgate. Je to logické. Většina aut se prodává v konkrétní konfiguraci na objednávku zákazníka. Vzhledem k dodacím lhůtám se proto případné oslabení zájmu o vozy koncernu Volkswagen ve statistikách projeví až v posledním čtvrtletí. Můžeme očekávat, že určitý pokles nových objednávek nastane přinejmenším u aut s dieselovými motory do doby, než zákazníci získají jistotu o tom, že nová auta skutečně splňují emisní limity. I tak ale skupina Volkswagen zůstane s přehledem největší evropskou automobilkou.


reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.