Jan Urbach: Část polské opozice zneužívá vraždu primátora Gdańsku

20.01.2019 12:39

Dosti nemravně zneužívá část polské opozice vraždu gdaňského primátora Pawła Adamowicza. V neděli přitom na primátora zaútočil psychicky nemocný člověk s kriminální minulostí, který podle vyšetřování přestal v poslední době užívat léky na schizofrenii.

Jan Urbach: Část polské opozice zneužívá vraždu primátora Gdańsku
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Jedním z prvních, který začal  takto hovořit   bývalý předseda polského Senátu Bogdan Borusewicz, který prohlásil: „Je to jasné, že to byla politická vražda“.  Také bývalý ministr vnitra ve vládě Občanské platformy Bartłomiej  Sienkiewicz   dnes pro portál „onet.pl“ prohlásil, že nešlo o „akt šílence“, ale „politickou vraždu“.   Nynější předseda Občanské platformy Grzegorz Schetyna dnes v parlamentu při vzpomínce na Adamowicze, který byl v minulosti poslancem Sejmu,  že  Pawła Adamowicze zabila nenávist. „Šílená bláznivá nenávist a dobře organizovaná“. Je zajímavé, že zcela opačný přístup měla Občanská platforma v roce 2010, kdy  v Lodži byl v poslanecké kanceláři osmi ranami zastřelen asistent Marek Rosiak a nožem vážně zraněna  další osoba.  Při útoku křičel, že nenávidí Právo a spravedlnost a chce zabít Jaroslawa Kaczyńského. Dnes vládnoucí Právo a spravedlnost zachovává pietní pozici a Kaczyński již oznámil, že jeho strana respektuje výsledek posledních voleb v Gdańsku a nepostaví hnutí Adamowicze žádného protikandidáta.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…