Jan Urbach: Čečenci chtějí do Evropské unie, kočují v Bělorusku

02.09.2016 20:36

Podle běloruských sdělovacích prostředků se v Brestu nad Bugem a jeho okolí u hranice s Polskem nachází již dva a půl tisíce Čečenců. Ještě před několika dny přitom evropská média psala asi o třech stovkách migrantů. Někteří se údajně do Polska, resp. Evropské unie pokoušeli dostat již dvacetkrát. Ve středu se část u hraničního přechodu dožadovala vpuštění na polské území.

Jan Urbach: Čečenci chtějí do Evropské unie, kočují v Bělorusku
Foto: wikipedia,Michail Evstafjev
Popisek: Čečensko.

Polští pohraničníci Čečencům prý ani nedovolují podat žádost o udělení postavení uprchlíka a vrací je do Běloruska. Tato praxe je kritizována lidskoprávními organizacemi, které se chtěly seznámit s praxí v hraničním prostoru.

Ačkoli žádost podaly již před delší dobou, odpovědné orgány ji ignorují. Pohraničníci však odmítají všechna obvinění a upozorňují, že v prvním pololetí byla mezinárodní ochrana poskytnuta více než pěti tisícům lidí. Přitom jen s ruským pasem se pokoušelo do Polska proniknout okolo 21 tisíc lidí.

V loňském roce bylo ze 7 tisíc „čečenských“ žádostí o azyl 6 tisíc umořeno. Většina totiž během azylového řízení zmizela v jiných zemích Evropské unie. Významným motivem migrace Čečenců je snad představa, že v Německu dostanou azyl, 2 tisíce euro měsíčně a další materiální výhody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…