Jan Urbach: Diskusní pořad v polské TVN24 byl předčasně ukončen

10.04.2016 16:00

Pořad „Tak to je“ v polské soukromé zpravodajské televizi TVN24 redaktor Andrzej Morozowski po několika minutách předčasně ukončil. Důvodem pro takový krok bylo jednání feministky Anny Zawadzké v diskusi o návrzích na zákaz umělého přerušení těhotenství.

Jan Urbach: Diskusní pořad v polské TVN24 byl předčasně ukončen
Foto: archív autora
Popisek: tak jest

Zawadzká se v neděli účastnila protestní akce ve varšavském Kostele sv. Anny, kdy skupina feministek kostel ostentativně opustila v průběhu čtení dopisu Episkopátu. V průběhu televizní debaty, které byl přítomen také kněz Kazimierz Sowa, si potom uzurpovala slova a téměř k němu nepustila ani moderátora. Místo odpovědi na otázky se potom pokoušela pouze přednést vlastní prohlášení. Morozowski se feministky zeptal, zda do kostela chodí pravidelněji, nebo zda její přítomnost v neděli byla spojena pouze s protestem.

Aktivistka odmítla odpovědět a místo toho položila redaktorovi otázku, zda Polsko složilo Vatikánu hold poddanství. Když se moderátor Morozowski Zawadzké zeptal, zda bude respektovat pravidla pořadu a nezískal odpověď, rozhodl se pořad ukončit. Arogance feministické aktivistky může vyvolat jen negativní reakce, když její partner v diskusi kněz Sowa je znám jako velmi konsensuální debatér, který vždy usiluje o pochopení názorů protistrany. Několik minut pořadu Tak to je ukázalo, jak si někteří lidé představují demokracii. Připojme ještě, že soukromá TVN24 je velmi kriticky nastavená vůči současné vládě.

Na snímku redaktor Andrzej Morozowski a logo pořadu TVN24.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…