Jan Urbach: Do Prahy létají letadla bez cestujících

24.12.2015 9:35

Polský portál „Fakt24.pl“ popisuje situaci na letišti Radom a letecké lince mezi tímto městem a Prahou. V neděli linka Czech Airlines odletěla zcela bez pasažérů, na palubě byli jen piloti a letušky. Více lidí než bylo na palubě, sledovalo start letadla za letištním plotem.

Jan Urbach: Do Prahy létají letadla bez cestujících
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Dopravní letadlo, ilustrační foto

Podobná situace byla před několika dny na lince z Prahy. Navzdory snížení cen letenek na polovinu spoj využili pouze tři cestující. Není proto nic zvláštního, že český dopravce se spojením k 22. únoru 2016 končí. Czech Airlines nejsou jediným leteckým přepravcem, který letiště Radom opouští. Příklad českého dopravce již následoval přepravce Air Baltic.

Civilní letiště Radom vzniklo na základě původního vojenského letiště a jeho zprovoznění přišlo na asi 600 milionů korun. Provozující společnost v současnosti zaměstnává více než 130 osob. Radom není v Polsku jediným příkladem letiště, kde místní samosprávné orgány měly příliš velké oči. V Polsku se ostatně ani nepovedl projekt levných vnitrostátních aerolinek, které měly být konkurencí vlaků a autobusů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.