Jan Urbach: Evropa není Evropská unie, není to euro, to jsou miliony Evropanů

02.06.2021 9:01

Lídr italské strany Liga Matteo Salvini by chtěl v Evropském parlamentu vytvořit novou politickou sílu „z toho nejlepšího“, co je v nynějších frakcích Identita a demokracie, ve které je jeho strana, Evropští konzervativci a reformisté, Evropská lidová strana. Uvedl to v neděli v portugalském Cascais na konferenci své mateřské frakce v EP pod heslem „Projekt pro jinou Evropu“.

Jan Urbach: Evropa není Evropská unie, není to euro, to jsou miliony Evropanů
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Salvini navrhl další setkání v červnu, buď v Itálii, nebo v Polsku. „Doufám, že nikdo nebude žárlit ani blokovat, protože jde o Evropu,“ řekl. Tisková agentura Ansa informovala o vyjádřeních Salviniho, že v EU „je třeba vyřešit otázky imigrace a rodiny“. „U některých otázek potřebujeme, aby někdo v Bruselu řekl „ne“ třeba pronájmům dělohy a adopci dětí homosexuály,“ měl říct předseda italské Ligy. „Evropa není Evropská unie, není to euro, to jsou miliony Evropanů,“ argumentoval Salvini.

Již v dubnu v Budapešti M. Salvini jednal o tomto projektu s polským premiérem Mateuszem Morawieckim (Právo s spravedlnost) a maďarským předsedou vlády Viktorem Orbánem (Fidesz). Před několika se potom ve Varšavě předseda strany Právo a spravedlnost Jarosław Kaczyński setkal s vedením stran, které tvoří skupinu evropských konzervativců a reformistů - italské Přátelé Itálie a španělské Vox. Den předtím se šéf Vox setkal také s Viktorem Orbanem.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.