Jan Urbach: Harrisové klesá podpora, straně může škodit

05.08.2021 19:33 | Komentář

V průzkumu veřejného mínění, který v posledním červencovém týdnu provedla Economist-YouGov, počet odpůrců americké viceprezidentky Kamaly Harris převyšoval počet jejích příznivců. Zástupkyně Joe Bidena je po 6 měsících ve funkci mezi Američany čím dál méně populární. Počet respondentů vyjadřujících skepsi vůči její osobě roste a blíží se k hranici 50 procent. „Udělala spoustu chyb,“ říkají dokonce i její političtí spojenci.

Jan Urbach: Harrisové klesá podpora, straně může škodit
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kamala Harrisová, senátorka za Kalifornii, spolukandidátka Joe Bidena

Demokraté si  podle portálu „thehill.com“ kladou otázku,  zda by Harrisová měla pomáhat v nadcházejících doplňovacích volbách do Kongresu. S tak špatnými výsledky by to mohlo poškodit malou většinu Demokratické strany a v důsledku vést k opětovnému získání kontroly nad Sněmovnou reprezentantů a Senátem republikány.

„V tuto chvíli si myslím, že to může způsobit některým našim kandidátům více škody než užitku,“ řekl jeden z aktivistů Demokratické strany, který připravoval strategii pro   volby.   Připojuje, že    viceprezidentka  pravděpodobně nasbírá spoustu peněz a možná pojede do konkrétních okresů, ale strana s jejím využitím musí  být opravdu opatrná.   Rovněž důrazně doporučil demokratům, aby neposílali Kamalu Harrisovou do obvodů, kde je rozdíl v podpoře mezi republikány a demokraty malý.

Jedním ze států, kde by se Kamala Harris neměla objevit, je podle odborníků Arizona. V tomto hraničním státě s Mexikem zvítězil Joe Biden proti Donaldu Trumpovi v prezidentských volbách malou většinou. Přes 30 procent obyvatel  Arizony jsou Hispánci a ti o viceprezidentce  nemají příliš dobré mínění. Důvodem jsou  její vyjádření, které radilo latinskoamerickým lidem, aby nepřicházeli do USA. „Myslím, že někdo jako Mark Kelly (demokratický guvernér Arizony) ji nikde nechce,“ prohlásil anonymně jeden z demokratických politiků.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

10:14 Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

Glosa Milana Knížáka.