Jan Urbach: Jak je na tom u Němců Martin Schulz?

28.01.2017 21:40

Bývalý předseda Evropského parlamentu Martin Schulz, který se má v zářijových volbách do Spolkového sněmu postavit Angele Merkelové, je pro Němce o něco důvěryhodnější než kancléřka. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění Deutschlandtrend pro televizi ARD.

Jan Urbach: Jak je na tom u Němců Martin Schulz?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Martin Schulz

Účastníci průzkumu publikovaného ARD včera večer zhodnotili Schulze jako více důvěryhodného (65:64) a sympatičtějšího (69:63) neż Merkelová, Z pohledu kompetence ovšem kancléřka je podle Němců jednoznačně kompetentní. Říká to 78 procent dotázaných, Schulze tak označilo jen 68 procent. V případné bezprostřední volbě by oba lídři hlavních stran získali po 41 procentech. Martina Schulze považuje za dobrého kandidáta 61 procent odpovídajících a opačný názor projevilo 14 procent.

Předpokládaně jsou tato čísla pozitivnější u stoupenců SPD, dobrým kandidátem je pro 81 procent a špatným pouze pro 4 procenta. Zajímavé budou další průzkumy po definitivním nedělním jmenováním Schulze a stabilizaci situace. Podle těch dosavadních byl Sigmar Gabriel v zářijových volbách bez šance.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.