Jan Urbach: Orbán je v Maďarsku jednička

01.08.2020 14:44

Pozice maďarského premiéra Viktora Orbána v očích veřejnosti se po pandemii koronaviru vylepšila osobně, ale také jeho strana Fidesz získává v průzkumech více než 50 procent. V případě konání voleb by tak nejpravděpodobněji strana dosáhla nejlepšího výsledku od roku 2010.

Jan Urbach: Orbán je v Maďarsku jednička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Viktor Orbán

Orbánovi pomohlo nejen zvládnutí pandemie koronavirusu, ale také nepřiměřená kritika ze strany Bruselu, která vyšla naprázdno. Ostatně i výbor tří zasloužilých z řad Evropské lidové strany, který měl vypracovat „maďarskou“ zprávu, se v průběhu jednání rozložil. Orbánovi u Maďarů zřejmě také pomohl poslední summit EU o unijním finančním rámci, na kterém patřil k velkým hráčům, a kde také pravděpodobně neutralizoval snahy o navázání peněz na otázku dodržování principů právního státu. Think-tank Nézőpont v průzkumu akceptace politiků zjistil, že Orbánových 57 procent je nejlepší výsledek od října 2015, kdy vrcholila migrační krize. Jeho setrvání v politice si podle průzkumu přeje 57 procent respondentů, zatímco 33 procent jej odmítá. Na druhém místě skončil ministr zahraničí Péter Szijjártó s 52 procenty. Budapešťský starosta Gergely Karácsony má podporu 36 procent a nejméně oblíbenou postavou v politice je bývalý socialistický premír a dnes lídr strany Demokratická koalice, u kterého si jeho setrvání v politice přeje pouhých 12 procent Maďarů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.