Jan Urbach: Orbán konzultuje s občany Stop Bruselu!

11.05.2017 16:20

Podle informací zveřejněných na internetovém portálu maďarského týdeníku „Heti Világgazdaság“ už 1,13 milionu Maďarů vrátilo vyplněný vládní dotazník „Stop Bruselu!“. Včera o tom měl informovat státní tajemník úřadu vlády Csaba Dömötör. Na šest otázek v dotazníku mohou maďarští občané odpovědět do 20. května.

Jan Urbach: Orbán konzultuje s občany Stop Bruselu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stop, ilustrační foto

Maďaři účastí v této "národní konzultaci" vyjadřují podporu své národní nezávislosti a politice maďarské vlády, hodnotí Dömötör. Podle jeho názoru jde o silný vzkaz do Bruselu, ale i maďarské opozici. V dotazníku „Zastavme Brusel!“ vláda Viktora Orbána říká, že Brusel např. žádá zrušit snížení režijních nákladů domácností, napadá maďarské opatření na tvorbu pracovních míst a útočí na Maďarsko i pro snižování daní. Chce prý také donutit Maďarsko přijmout nelegální migranty. V konzultačním dotazníku se uvádí, že migranti jsou podněcování převaděči a mezinárodními organizacemi, aby jednali v rozporu se zákony.

Občané také dostávají informaci o stále větším počtu občanských organizací, které jsou financovány ze zahraničí a zasahují do vnitřních záležitostí Maďarska. Evropská komise tvrdí, že otázky předložení maďarským občanům ke konzultaci jsou zavádějící. Csaba Dömötör ovšem vyjádřil přesvědčení, že velký zájem o vyplnění formuláře s otázkami naznačuje, že jde o aktuální a vážně záležitosti, které ovlivní budoucnost Maďarska.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…