Jan Urbach: Podle Čarnogurského šel Kiska s proudem protiruských nálad

16.11.2016 18:36

Bývalý slovenský premiér Ján Čarnogurský poté, kdy se ruský prezident Vladimír Putin a americký president Donald Trump v telefonickém rozhovoru shodli v hodnocení velmi neuspokojivého stavu rusko-amerických vztahů, očekává restart nejen vztahů Ruska a Spojených států, ale i novou epochu v evropských dějinách.

Jan Urbach: Podle Čarnogurského šel Kiska s proudem protiruských nálad
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Ján Čarnogurský, bývalý slovenský premiér

„Dosud v triumvirátu Rusko-USA-Čína byla Amerika s Čínou na jedné straně barikády proti Rusku. Teď se poměr změnil. Jestliže USA a Rusko začnou budovat užší vztahy, Čína se bude muset přizpůsobit, což bude myslím objektivně jak v zájmu Moskvy, tak i Washingtonu a nakonec i Evropy a světa,“ řekl Čarnogurský ruské agentuře Sputnik. Nová architektura rusko-amerických vztahů bude podle něho impulsem k obnovení a zlepšení obchodně-ekonomických a politických vztahů mezi Slovenskem a Ruskem.

„Už teď jsou proamerické síly v Evropě v panice. U nás na Slovensku se opíraly o rusofobní kruhy v USA. A teď ztrácejí svého „ideologického" spojence. Nemám na mysli nějakou konkrétní stranu. Mluvím o těch, kteří šli s proudem protiruských nálad, kultivovaných do poslední chvíle ve státech. Mimochodem, výrazným příkladem takového politického směru je podle mého názoru i současný slovenský prezident", řekl Čarnogurský.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …