Jan Urbach: Polská levice má naději na návrat

16.11.2016 11:52

Polská vládní strana Právo a spravedlnost „ustála“ domácí a zahraniční tlak a v průzkumu společnosti IBRiS pro portál Onet si naopak polepšila. V současnosti by ji volilo 30,6 procent voličů.

Jan Urbach: Polská levice má naději na návrat
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Ztrácí naopak opozice. Na druhém místě by strana Ryszarda Petru Moderní získala 22,4 procenta hlasů a v předchozím období vládnoucí hegemon Občanská platforma jen 14,2 procenta hlasů. Obě strany ovšem zaznamenaly ztrátu – Petru 1 procento a Grzegorz Schetyna s Občanskou platformou 2 procenta.

V Sejmu by zasedli ještě poslanci i dnes parlamentního hnutí Kukis ´15 (7,4 procenta) a také Polské lidové strany (5,7 procenta). Nejblíže hranici 5 procent nutných pro získání mandátů je Svaz demokratické levice (4,9 procenta). Pouze 9,1 procenta respondentů neví, která strana by od nich dostala hlas. Volební účast by byla 56,7 procenta oprávněných voličů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

10:14 Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

Valašská vesnice Zašová má pevné místo v mých vzpomínkách na vzdálené mládí, proto mě zaujala zpráva…