Jan Urbach: Přijde z Afriky milion migrantů? Německý ministr varuje

20.06.2017 10:12

Německý ministr spolupráce a rozvoje Gerd Müller dnes varoval před další vlnou migrantů z Afriky. Podle jeho vyjádření budou příčinou ekonomické důvody a měna klimatu. Z Afriky do Evropy se prý může vydat až 100 milionů lidí.

Jan Urbach: Přijde z Afriky milion migrantů? Německý ministr varuje
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Obchody v Německu čelí nájezdům migrantů pravidelně

„Budoucnost světa se rozhoduje především v Africe. Každý den počet tamní populace roste o milion. Těm lidem je třeba rychle vytvořit perspektivu uplatnění v jejich zemích,“ prohlásil ministr v rozhovoru pro deník „Bild“. Müller varuje, že jestliže budeme pokračovat v dosavadních přístupech, Afričané nebudou mít jinou šanci než se vydat na cestu do Evropy.

Podle jeho soudu je třeba uskutečnit „Marshallův plán“ pro Afriku Za pozornost stojí i zmínka o podmínkách práce Afričanů a jejich odměňování. Situace v Africe bude jedním z témat nadcházejícího summitu G20 v Hamburku. Německá vláda v tomto roce uvolnila na pomoc Africe 300 milionů euro, které mají povzbudit soukromé investory k investicím v zemích černého kontinentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …