Jan Urbach: Pro Martina Schulze je ministr zahraničí málo

19.11.2016 21:40

Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz má zájem o post německého ministra zahraničí, který se uvolní po zvolení Franka-Waltera Steinmeiera prezidentem SRN. Jak uvádí list "Frankfurter Allgemeine Zeitung", není to jeho jediná ambice. Dožaduje se prý, aby byl pro volby do Spolkového sněmu v roce 2017 nominován jako kandidát sociální demokracie (SPD) na úřad kancléře.

Jan Urbach: Pro Martina Schulze je ministr zahraničí málo
Foto: Europarl.europa.eu
Popisek: Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

"Frankfurter Allgemeine Zeitung". Informuje, že Schulz obdržel nabídku na post ministra zahraničí od předsedy SPD Sigmara Gabriala. Svému stranickému šéfovi dal ale jednoznačně najevo, že taková nabídka je pro něj nedostatečná a chce být i volebním lídrem.

Podle zvyklostí má ovšem na kandidaturu na kancléře „nárok“ předseda strany. S. Gabriel si ale možná uvědomuje, že šance porazit předpokládanou kandidátku CDU a CSU Angelu Merkelovou je mizivá. Na druhou stranu pozici Gabriela posílala nominace Steinmeiera na prezidentský post, a to navzdory jiným zájmům nynější kancléřky. Podle německých sdělovacích prostředků Merkelová oznámí kandidaturu tuto naděli a jestliže se tak stane, svého kandidáta rychle oznámí i SPD.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…