Jan Urbach: Proč Trump oceňuje Putina?

18.07.2016 9:59

Kandidát na amerického rezidenta Donald Trump obdivuje silné lídry. Mezi takové patří i ruský prezident Vladimir Putin. Naopak je Trump zklamán americkými prezidenty.

Jan Urbach: Proč Trump oceňuje Putina?
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Trumpova poradce pro zahraniční politiku MikaFlynna respektuje lidi, kteří věnují víc pozornosti vlastní zemi než zájmům jiných států. Flynn to uvedl v rozhovoru pro německý týdeník „Der Spiegel“.

„Putin se stará o zájmy Ruska a Ruské Federace. Zná dějiny své země. Nedá se mu říci: Nelíbíš se mi. Je třeba ho respektovat. Je světový lídr," podtrhl Trumpův poradce. Flynn rovněž poznamenal, že Vladimir Putin se má stát spolehlivým partnerem USA. Washington potřebuje plnohodnotné vztahy s Moskvou –dodal Flynn. Připomeňme, že i od Putina a jeho okolí zazněla na adresu republikánského kandidáta příznivá ocenění.

Pozitivní vyjádření Trumpa na sdresu Putina a Ruska proti němu využívá "jestřábí" křídlo republikánů a kritizuje ho za ně i řada rusofóních evropských politiků.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.