Jan Urbach: Šedesát procent Američanů smýšlí o krocích Bidena negativně

25.08.2021 11:41 | Komentář

Drtivá většina Američanů negativně hodnotí kroky prezidenta USA Joe Bidena ve vztahu k Afghánistánu. Autoritu Bidena srazil dolů prokazovaný nedostatek znalostí, dokonce i ve srovnání s informacemi sdělovacích prostředků. Od dubna se také zvýšil počet lidí, kritizujících jeho působení ve funkci prezidenta.

Jan Urbach: Šedesát procent Američanů smýšlí o krocích Bidena negativně
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden

V nedávném průzkumu veřejného mínění zadaném NBC News byli Američané dotázáni, zda schvalují kroky prezidenta Joe Bidena v Afghánistánu. Pouze 25 procent respondentů odpovědělo „ano“, „ne“ 60 procent. Podpora jeho prezidentství od dubna klesla o 4 procentní body, na 49 procent, a procento odpůrců vzrostlo o 9 bodů na 48 procent, jde o nárůst o 9 procentních bodů.

Analytici soudí, že největším problémem pro Bidena je fakt, že média ukázala, že „současná administrativa se neřídí fakty“.

Biden se pokusil vykouzlit realitu a mluvil nepravdu. Jeho propaganda propadla a stala se ukázkou toho, že vůbec nerozumí tomu, co se v Afghánistánu děje. Biden se možná s odstupem času pokusí uvést vše na pravou míru, ale část ztráty image, kterou utrpěl, bude pro něj velmi těžké překonat“.

Krize v Afghánistánu je stále přítomná a výrazně ničí image amerického prezidenta a jeho spolupracovníků, a s největší pravděpodobností nedojde v nejbližší době k uklidnění.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…