Jan Urbach: Sjednotí se Irsko?

14.03.2017 15:48

Irská republikánská strana (Fianna Fáil) připravila plán o dvanácti bodech pro ekonomické a politické posílení vazeb mezi Irskem a Severním Irskem. Může jít o první krok ke sjednocení, napsal list "The Irish Times".

Jan Urbach: Sjednotí se Irsko?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Irsko

Lídr Fianna Fáil Micheál Martin je prý přesvědčený, že sjednocení Irska je stále možné, vyžaduje to ovšem obrovské množství práce. V rozhovoru pro "The Irish Times" Martin připustil, že ke sjednocení bude nutné konání referenda a ujednání mezi Irskem a Velkou Británií. . "Jak by se sjednotilo Irsko? Jestliže se většina v referendu vysloví pro spojení. Co se bude dít dál?" klade si sám Martin otázku v "The Irish Times".

Na jednu stranu podle něho může Brexit ztížit vztahy mezi Irskem a Severním Irskem, ale na straně druhé odchod z Velké Británie z Evropské unie může vést k užším vazbám mezi irskými státy. Irsko může být vazbou severní části země s Evropskou unií. Martin ovšem připouští, že politické důsledky mohou být nepředvídatelné.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

15:49 Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

Podle zveřejněných dat Eurostatu se česká harmonizovaná inflace dostala nad úroveň 3 % a je aktuálně…