Jan Urbach: „Socialista“ Valls opustil stranu

29.06.2017 17:30

Bývalý francouzský socialistický předseda vlády Manuel Valls. Včera oznámil, že odchází ze Socialistické strany „Opouštím Socialistickou stranu, protože Socialistická strana opouští mě,“ řekl ex-premiér ve vysílání rozhlasové stranice RTL.

Jan Urbach: „Socialista“ Valls opustil stranu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Manuel Valls

M. Valls byl uvažovaným kandidátem levice v prezidentských volbách, které nakonec vyhrál bývalý ministr v jeho vládě Emmanuel Macron. Není pochyb o tom, že Valls v uplynulých měsících prožil osobní zklamání. V prosinci 2016 rezignoval na premiérský post, aby se věnoval prezidentské kandidatuře. Nakonec ale neuspěl v levicových primárkách a kandidátem socialistů se stal Benoît Hamon. Toho ovšem v prezidentských volbách nepodpořil a hlas dal Macronovi. V parlamentních volbách nakonec nekandidoval jako socialista, neboť jako projev kritiky nebyl zařazen na kandidátku, ale jako samostatný kandidát. Získal v prvním kole 50,3 procenta hlasů. Pravdou ovšem je, že Macronova strana a ani socialisté proti němu nepostavili kandidáta. Nyní bývalý socialista projevuje sympatie nové vládnoucí síle, Macronově Republice v pohybu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…