Jan Urbach: Strana práce je vyšetřována kvůli antisemitismu

01.06.2019 9:20

Komise pro rovnost a lidská práva zahájila oficiální vyšetřování britské Strany práce a jejího případného protiprávního jednání souvisejícího s antisemitismem.

Jan Urbach: Strana práce je vyšetřována kvůli antisemitismu
Foto: archív autora
Popisek: Jeremy Corbyn

Podle britské komise se vyšetřuje, zda Labouristé protiprávně diskriminovali, pronásledovali nebo šikanovali lidi z důvodu jejich židovského původu.

Strana práce není jednotná v pohledu na tvrzení, že se pod vedením Jeremy Corbyna stala vůči Židům nepřátelská. Mluvčí strany prohlásil, že Labouristé jsou plně oddáni podpoře, obraně a oslavě židovské komunity a odsuzuje antisemitismus v jakékoliv podobě.

Komise vyšetřováním reaguje na stížnosti týkající ho se údajného antisemitismu Labouristů a způsobu, jakým strana reagovala na stížnosti v této věci. Kromě výslechu stranických představitelů si komise také může vyžádat písemné a elektronické dokumenty. Obviňování Strany práce z antisemitismu je často spojováno s tím, že její předseda Corbyn dlouhodobě podporuje Palestince.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.