Jan Urbach: Tymošenková opět zaútočila na Porošenka

08.06.2017 14:49

Konflikt v Donbasu pokračuje, protože na něm ukrajinský prezident Petro Porošenko a jeho okolí vydělává, řekla bývalá předsedkyně ukrajinské vlády a dnes předsedkyně opoziční strany Baťkivščyna Julija Tymošenková. Uvedla také, že konflikt umožňuje zakrývat obrovskou korupci v zemi.

Jan Urbach: Tymošenková opět zaútočila na Porošenka
Foto: worldwide.com
Popisek: Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková

„Válka nekončí, protože Porošenko a jeho okolí na této válce vydělává. Příčina toho, že válka pokračuje, je právě v tomto. Příčinou pokračování války je to, že oni tím zakrývají obrovskou korupci uvnitř Ukrajiny. Nenávist lidí k současné vládě pramení hlavně z války," řekla Tymošenková novinářům na tiskové konferenci, kterou vysílal televizní kanál 112 Ukrajina a informuje o ní agentura Sputnik. Ukrajinské vedení v dubnu 2014 zahájilo tzv. antiteroristickou operaci proti Luhanské lidové republice a Doněcké lidové republice, které po státním převratu v Kyjevě v únoru 2014 vyhlásily samostatnost.

Sputnik připomíná, že Tymošenková již dříve obvinila ukrajinského prezidenta z omezování demokracie a svobody slova v zemi. Bývalá premiérka by mohla po prezidentských volbách Porošenka v jeho funkci nahradit, v současnosti v průzkumech prezidentských kandidátů je na prvním místě.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …