Jan Urbach: Ukrajinští uprchlíci budou ve Švýcarsku muset prodat luxusní auta

17.03.2023 19:53 | Komentář

Švýcarsko začalo od ukrajinských uprchlíků požadovat prodej jejich automobilů, aby z těchto prostředků hradili své životní náklady a nežili jen ze švýcarské sociální pomoci. Píše o tom portál 20 Minuten.

Jan Urbach: Ukrajinští uprchlíci budou ve Švýcarsku muset prodat luxusní auta
Foto: pixabay.com
Popisek: Švýcarská vlajka

V souladu se švýcarskými zákony mají osoby využívající postavení uprchlíka povinnost předložit soupis svého majetku. V případě vlastnictví automobilů, šperků a hotovosti, bude toto zohledněno při stanovení výše podpory.

Např. v Lucernu již začali posílat Ukrajincům příkazy k prodeji automobilu, jestliže jeho cena překračuje výši podpory, tj. 4 tisíce franků na osobu nebo 10 tisíc franků na rodinu. Automobil by měl být prodán ve lhůtě jednoho měsíce. Vyplácení sociálních dávek je zastaveno na určitou dobu, a to podle výše prodejní ceny.

V řadě států postupně klesá ochota pomoci ukrajinským uprchlíkům, místní poukazují na jejich luxusní automobily, vysoké životní náklady a současně značnou náročnost. Nová švýcarská praxe nepostihuje většinu uprchlíků, kteří byli skutečně postiženi válkou a jsou v těžké situaci.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…