Jan Urbach: Více než polovina Američanů je nespokojena s výkonem svého prezidenta

23.03.2022 19:53 | Komentář

Pozitivní hodnocení amerického prezidenta Joea Bidena jeho spoluobčany kleslo podle průzkumu společnosti Ipsos na nové minimum a dosahuje jen 40 procent.

Jan Urbach: Více než polovina Američanů je nespokojena s výkonem svého prezidenta
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden

Národní průzkum potom zjistil, že 54 procent Američanů nesouhlasí s Bidenovým pracovním výkonem. Komentátoři to berou jako jasné varování pro Demokratikou stranu před volbami do kongresu 8. listopadu, kdy se bude hrát o udržení jejich kongresové většiny.

Biden ztrácí podporu jak v důsledku domácí inflace a jeho reakce na ukrajinský konflikt, ale také díky neprokázanému obviňování z pokračující demence. Popularita Joea Bidena začala poklesem v polovině srpna 2021, když počet úmrtí na Covid-19 začal stoupat a americká armáda čelila chaotickému stažení z Afghánistánu.

I když nedávná vyšetřování ukázala ze strany Američanů příznivé přijetí útoku Washingtonu na Moskvu kvůli její vojenské operaci na Ukrajině, sankce uvalené Bílým domem na Rusko snižují podporu amerického prezidenta. Ceny benzínu dosáhly totiž v posledních týdnech více než 4 dolary za galon a takový nárůst spolu s růstem u dalšího zboží pravděpodobně bude pro demokraty před volbami v polovině prezidentského období Bidena představovat překážku.

Administrativa Joe Bidena ve snaze ochromit ruskou ekonomiku sankcionovala několik ruských bank, zrušila zvláštní obchodní status, přerušila některé dovozy, zaútočila na ruské oligarchy a úředníky a zakázala nákup ruské ropy.

Konflikt na Ukrajině a americká angažovanost, přímá i prostřednictvím NATO, představuje pro Joea Bidena po nejhorší krizi veřejného zdraví za posledních 100 let další extrémní interní výzvu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…