Jan Vysočina: Slovenští policisté zadrželi ženu, která pomočila a spálila korán

18.02.2017 16:45

Za to údajně čelí podezření z hanobení národa, rasy a přesvědčení a podněcování k národnostní, rasové a etnické nenávisti.

Jan Vysočina: Slovenští policisté zadrželi ženu, která pomočila a spálila korán
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Fungl nové české vydání Koránu

Slovenská policie jí zadržela. Po zadržení v Ružomberku byla Sheila S. převezena do Bratislavy. Mluvčí policejního prezidia Denisa Baloghová konstatovala, že krom jiného čelí žena obvinění z hanobení národa, rasy a přesvědčení a podněcování k národnostní, rasové a etnické nenávisti.

Obviněná na videu pod slovenskou vlajkou roztrhala, pomočila a poté spálila svatou knihu muslimů korán. Pálení koránu považují muslimové za neodpustitelný čin.
I křesťané v 15. století postupovali podobně. Tehdy pokud někdo zapálil bibli, tak to znamenalo pro hříšníka předstoupit před inkviziční soud a obdržet tvrdý trest. Patrně jsou současní muslimové svojí kulturou velmi blízko křesťanům z té doby. Pak je však na místě se ptát, zda spolu křesťané 21. století mohou žít s muslimy 15. století  v jedné zemi bez šarvátek?

Na Slovensku mají patrně svérázný výklad pojmu národ, rasa a přesvědčení. Opravdu je korán znakem, který jasně vymezuje národ, rasu? Který národ a nebo rasu ta žena hanobila? Byli to Čukčové nebo snad Eskymáci?

A co to přesvědčení? Přesvědčení komunistů lze zcela beztrestně hanobit, ale muslimů nikoliv? To je ta demokracie na slovenský způsob?

Jan Vysočina

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …