Jan Ziegler: Hanebné a špinavé ruské praktiky proti českým hokejistům

22.02.2018 16:02

Už Karel Havlíček Borovský napsal, že pro Rusy jsou podvody něčím normálním a hrdinou je ten, komu se povede nejlepší podraz, například hvězdou je obchodník, který prodá šunt za velké peníze.

Jan Ziegler: Hanebné a špinavé ruské praktiky proti českým hokejistům
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Chování zástupců ruského hokeje je skandální. Češi jsou v zítřejším semifinálovém hokejovém zápase na olympijských hrách domácím týmem a tak mají právo na volbu dresů a střídačky. Manažér týmu Jan Černý webu hokej.cz potvrdil, že mu jeden z Rusů za sto euro nabídl, aby se Češi těchto výhod vzdali. Ten to samozřejmě odmítl, se slovy, „to už je v Rusku taková krize nebo co?“ Pravda, mě by taková nabídka také hodně urazila.

Horší bylo, že kameraman televize První kanál, kterou většinově vlastní ruská vláda, v rozporu s pravidly začal na kameru natáčet trénink českých hokejistů. Nakonec byl důrazně odejít. Je jasné, že tam nebyl sám za sebe a přípravu našich hráčů nenatáčel jenom z nějaké záliby či pro ruské diváky. On tam byl evidentně vyslán na špionáž ruskými hokejovým vedením. To znovu dokazuje, že Rusové se nezastaví před ničím, před jakoukoliv podpásovkou, jen aby vyhráli. Koneckonců státem řízený doping to potvrzuje a jsem rád, že nakonec Mezinárodní olympijský výbor potrestal Rusko za tuto aféru tak, jak potrestal. Právem tvrdě.

A co se týče tohoto skandálu, pokus korupci je velmi vážná věc, i ve sportu. Takové chování nemůže zůstat bez trestu. V úvahu připadá i ten nejvyšší, vyloučení ruské hokejové reprezentace z turnaje, i když hrající pod jiným názvem a olympijskou vlajkou, z těchto ZOH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…