Jan Ziegler: Kdo živil a podněcoval poválečný antisemitismus? Nejvíce komunisté

23.07.2015 19:05

Holocaust je nejstrašlivější událostí v dějinách lidstva. Vyvraždění milionů Židů nacisty je strašlivou tragédií, proto antisemitismus nesmí mít ve slušné společnosti místo. Bohužel, pro evropskou levici to neplatilo a neplatí.

Jan Ziegler: Kdo živil a podněcoval poválečný antisemitismus? Nejvíce komunisté
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Europoslanec Tomáš Zdechovský se zamýšlí nad tím, že Evropou obchází strašidlo antisemitismu a nabádá, že mu nesmíme dát prostor. To je dobře. A uvádí i příklady, kdy někteří muslimové pomohli Židům. To je také dobře a jsem rád, že i takové pozitivní příklady mezi stoupenci islámu existují.

Je však třeba se ptát, kde jsou příčiny poválečné protižidovské nenávisti? Neblahou roli v ní sehrály Sovětský svaz a další východoevropské socialistické státy včetně Československa. Komunisté, když Izrael odmítl plnit roli jejich trojského koně na Blízkém východě, obrátili a začali podporovat jeho arabské nepřátele.

Tak v československých učebnicích dějepisu se o holocaustu téměř nepsalo, masové zabíjení Židů nacisty bylo rudými vládci bagatelizováno. Utrpení Izraelitů se jim jaksi nehodilo do obrazu židovských násilníků, kteří utiskují nebohé arabské sousedy.  Jaksi nevadilo, že to byl Izrael, který se musel trvale bránit agresi sousedních arabských zemí. Byl to egyptský prezident Gamál Násir, který vyhrožoval Izraelců, že budou naházeni do moře a likvidace židovského státu byla jeho hlavním cílem.

Komunistům nevadilo, že Sýrie a Egypt ukrývaly nacistické válečné zločince, kteří měli na svědomí vraždy milionů lidí. Naopak pomáhali cvičit arabské teroristy, jeden z výcvikových pro palestinské zločinecké bojůvky byl i nedaleko moravské metropole v Zastávce u Brna. Právě tady se nacházejí zárodky islámského radikalismu, protože v boji proti Izraeli byl dobrý každý, kdo je nenáviděl a jakýkoliv způsob. Výsledkem bylo brutální násilí na Židech po celém světě včetně vražd izraelských sportovců na letní olympiádě v Mnichově. Spoluviníky těchto zločinů jsou rovněž komunisté, kteří podněcovali antisemitismus. Inu komunisté a nacisté jednou gangsterskou bandou jsou.

Bohužel bylo a je obecně módou evropské levice omlouvat násilí a terorismus na Židech, zato oprávněné protiteroristické operace Izraele byly těmi samými lidmi ostře kritizovány. Tento pokrytecký přístup ovšem pouze vede radikální islamisty k stupňování protižidovské nenávisti. Recept proti antisemitismu je přitom jednoduchý, netolerovat jej a tvrdě trestat, protože je nepřípustný.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…