Jan Ziegler: Na komunisty s vidlemi, no, tak nějak si koledují

03.10.2017 10:11

Tak dlouho jsem se nenasmál, jak, když jsem se na iDNES.cz dočetl, že nějaký rozzuřený občan zaútočil v Radkovicích u Hrotovic na Třebíčsku na komunistické auto, které tam přijelo agitovat za KSČM.

Jan Ziegler: Na komunisty s vidlemi, no, tak nějak si koledují
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

De facto se vlastně nic nestalo, osmapadesátiletý muž si to minulý týden poněkud razantněji vyřídil s autem KSČM, které přijelo do jeho vsi agitovat za rudé. Dvakrát do něj píchl vidlemi, jednou trefil sklo od okna Škody Octavie, které nerozbil a podruhé zasáhl amplion na střeše. Policie to šetří jako přestupek a upřímně řečeno, nic víc to nebylo. Kdyby dotyčný zaútočil na člověka, tak by to bylo jiné, ale takhle to nestojí řeč. Nikomu se nic nestalo a na webových diskusích má onen pán sympatie velké části diskutujících. Dokonce tam padl návrh, že kdyby dostal pokutu, tak mu na ní dotyčný přispěje. Inu, proč ne, uspořádáme sbírku. Předvolební boj holt mívá svá kouzla.

Já nejsem příznivec násilí, ale v tomto případě si komunisté nezaslouží žádný soucit. Jeden z rudých bossů, který seděl v onom autě, k tomu řekl, že si myslel, že doba, kdy lidé chtěli věšet komunisty, je podle něj už pryč. No, oni soudruzi z KSČM používají dvojí metr, pokud někdo napadne je, tak se okamžitě dovolávají demokracie a práva na svobodu projevu. Pokud se něco takového stane jiným politikům, tak je podle nich třeba chápat rozzlobení lidí. To já ovšem spíše chápu, že někdo je naštvaný na komunisty. Ti za čtyřicet let své vlády napáchali v naší zemi těžké zločiny, zavinili smrt minimálně deseti tisíců lidí, ukradli svým spoluobčanům majetky za miliardy korun, násilím vystěhovali stovky sedláků s rodinami z jejich gruntů atd. A je možné, že onen útočník s vidlemi byl potomek nějakého zemědělce, kterému soudruzi rozkulačili statek.

Oblíbenou taktikou komunistů rovněž je, že vstupují do jiných politických stran a hnutí, které se snaží rozeštvávat zevnitř a sami rozbíjejí shromáždění svých oponentů. Proto je moc dobře, když veřejnost dává rudým najevo, že KSČM je v podstatě zločineckou organizací, protože mnozí její členové se k její temné minulosti stále hlásí, jako například soudružka Marta Semelová. A tak se někdy holt stává, že v některých slušných lidech, jak se říká, bouchnou saze a pak to řeší i vidlemi.

Jan Ziegler


 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…