Jan Ziegler: Nadáváte na žebrácké mzdy, dostanete ruské platy

10.04.2017 21:17

To je zřejmě příklad těžké schizofrenie, když někteří zdejší blogeři si stěžují na malé výdělky, a zároveň chválí putinovské Rusko. Přitom podle ruských statistik tam tři čtvrtiny obyvatel berou sedm tisíc a méně korun měsíčně.

Jan Ziegler: Nadáváte na žebrácké mzdy, dostanete ruské platy
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Statistiky mluví jasnou řeči. Průměrná mzda v ČR stoupla na více než 29 tisíc korun měsíčně, v Rusku v přepočtu činí cca 17 tisíc korun měsíčně, přičemž pro velkou většinu jeho obyvatel je tato suma Science fiction. Ceny jsou v obou zemích zhruba srovnatelné. Důchod v Putinově říši činí v přepočtu kolem 5 tisíc korun měsíčně, v ČR pak přes 11 tisíc korun.

Mám návrh, Ti, co nadávají na, to, že si u nás vydělají málo peněz, by měli dostat tolik, kolik dostávají lidé v Rusku. A měli by si to říci dobrovolně, Když tuhle zemi, tak milují, tak ať svoje slova podpoří činy. Jinak je to ničem. Již svatý Apoštol Jakub v Bibli tvrdí, že Víra bez skutku je mrtvá. Přesně tak. Není možné věřit ve velikost Ruska a nenásledovat tuto svoji víru skutky.

Já ještě připomenu další fakty. Můžeme si o tom myslet, co chceme, vlastníci německých firem, jako jsou například Škoda Auto, Bosch a další platí lidem na české poměry nadprůměrné mzdy. Nedávno dokonce tento náš tradiční výrobce osobních aut vyplatil svým zaměstnancům mimořádnou odměnu 45 tisíc korun. Průměrné dělnické platy ve Škodovce se blíží 40 tisícům korun měsíčně. Dá se říci, že německé firmy se ke svým pracovníkům chovají slušně a dodržují své závazky. I když je samozřejmě vedou velmi schopní manažéři a nadprůměrné výdělky jsou výsledkem velmi tvrdých jednání mezi zaměstnavateli a zaměstnanci.

Zcela jinak se vybarvili ruští vlastníci brněnské inženýringové společnosti Cheteng. Ti původně slibovali stovky nových pracovních míst, firma však skončila v likvidaci a ti, co tam dělali, nedostali na přímý rozkaz z moskevské centrály v rozporu s českými zákony žádné odstupné. Někteří z nich včetně rodičů malých dětí, zůstali bez peněz. Je to takový typický ruský papalášský arogantní styl, pravidla určujeme my a vy nás nezajímáte.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla