Jan Ziegler: Ne antisemitismu a protiizraelská nenávist islamistů v OSN

24.09.2019 7:32

Čeští poslanci by měli co nejdřív schválit rezoluci odsuzující antisemitismus a cílené dehonestování Izraele. Dobrý příklad předvedla Mezinárodní federace juda, která suspendovala islamistický Írán.

Jan Ziegler: Ne antisemitismu a protiizraelská nenávist islamistů v OSN
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Ano, Írán byl vyloučen ze všech judistických soutěží a to kvůli skandálu na nedávném mistrovství světa v Tokiu, kde íránští funkcionáři nutili odstoupit Sajída Mollajího ze soutěže do 81 kilogramů, aby v souboji o medaile nemusel nastoupit proti izraelskému sportovci. Za tento přístup je třeba federaci juda pochválit. A doufám, že si z ní vezmou příklad i ostatní sportovní svazy a budou tvrdě trestat ty země, které diskriminují a šikanují izraelské sportovce,

Jak však upozornil ve svém komentáři pro Echo24 europoslanec Tomáš Zdechovský, je tady jistá instituce, která se permanentně negativně zaměřuje na Židovský stát, a tou je OSN. Je nehorázné, že proti němu míří tolik odsouzení, když on rozhodně nepatří mezi země, které masově porušují lidská práva. Například nedávno Ekonomická a sociální rada OSN schválila rezoluci, v níž odsuzuje Izrael za porušování práva žen, hlavně těch palestinských, protože prý jim brání v kariérním rozvoji, Jenomže! „Za většinu těchto problémů je zodpovědná palestinská samospráva, která třeba až do minulého roku považovala znásilnění ženy za beztrestné, pokud se s ní násilník oženil,“ upozorňuje Zdechovský.

Tragikomické také je, že pro tuto rezoluci hlasovaly i radikální muslimské země jako Saudská Arábie, Írán, Jemen a další. Všichni víme, jako to v nich s právy žen vypadá. Izrael jim všem může být v této oblasti vzorem. Židé mají pro takové jednání výstižné slovo chucpe. Nebo by se to dalo přirovnat k situaci, kdyby hitlerovské Německo zkritizovalo nějaký jiný stát za zacházení se Židy.

Proto doufám, že naši poslanci schválí návrh KDU-ČSL, který se jasně vymezuje proti antisemitismu a protiizraelské nenávisti. Izrael si podporu zaslouží. Je potřeba dát důrazně najevo, že jsou také slušné země, které se umí postavit proti antisemitské hysterii.

ZDE a ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …