Jan Ziegler: Německo náš vzor, jak trestat komunistické zločince

16.07.2015 17:23

Bývalý dozorce z koncentračního tábora Osvětim Oskar Gröning byl soudem v německém Lüneburgu poslán na čtyři roky do vězení za spoluvinu na vraždě 300 tisíc lidí. Za to my nepochopitelně šetříme jáchymovské komunistické zrůdy.

Jan Ziegler: Německo náš vzor, jak trestat komunistické zločince
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Nacismus a komunismus jsou srovnatelná zla, přitom rudí mají na svědomí více zavražděných lidí než stoupenci Mein Kampfu. Navíc komunistický režim u nás trval přes čtyřicet let, zatímco nacisté nám vládli zhruba šestkrát kratší dobu. Obě totality toho mají hodně společného, vládu jedné ideologie, pronásledování, útisk a vyhlazování celých skupin obyvatel, v případě nacistů rasově nevhodných, u komunistů pak těch z nesprávných tříd. Oba režimy zavedly tuhou cenzuru a omezovaly lidská práva svých občanů, viz hrubé zásahy do majetkových práv, nemožnost dovolání se spravedlivého soudního procesu, zrušení svobodného cestování atd.

Kdysi jsem jako novinář mluvil s generálem Aloisem Šiškou, který za II. světové války sloužil u 311. čs. bombardovací perutě jako velitel bombardéru. Byl sestřelen, zajat a zažil také výslechy na gestapu. Po roce 1948 byl pro změnu opakovaně zatčen a vyslýchán státní bezpečnosti. Zeptal jsem se ho, jestli ty komunistické výslechy nebyly horší. On odpověděl: „No pravda, za války nás týrali naši nepřátelé, kdežto v padesátých letech nás mučili vlastní lidé.“

Němci nám dali příklad, že zlo se trestá

Zrůdy z Jáchymova a dalších komunistických lágrů byli stejné bestie jako dozorci z nacistických koncentráků, je tedy s podivem, že Ti, kteří žijí, jsou dosud na svobodě. Němci nám dali příklad, že zlo se trestá, a to přesto, že zločinci jsou už velmi staří. Proto bychom je měli následovat. Na to, že i naši komunističtí zlosyni také nejsou nejmladší, nehleďme. Oni rovněž, když mučili své oběti, nebrali na ně žádné ohledy.

Na druhé straně je pravdou, že u nás na rozdíl od Ruska nevznikají muzea oslavující komunistické zločince, ale my si musíme zamést hlavně před vlastním prahem. Rudá tyranie patří před soud a za mříže.

Psáno pro blog iDnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…