Jan Ziegler: Okamurovec Kohoutek není lichvář, on je zločinný lichvář

17.01.2018 11:48

Obrovský skandál je venku, člen Strany přímé demokracie a poslanec Jiří Kohoutek posílal chudáky do exekuce. Člověk si půjčil třeba 5000 Kč, ovšem vrátit musel třeba i přes 70 000 Kč, což je lichva jak vyšitá.

Jan Ziegler: Okamurovec Kohoutek není lichvář, on je zločinný lichvář
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Lidé právem ostře kritizují mnohaletou exekutorskou praxi, kdy člověk kvůli pár nezaplaceným korunám dluhu čelí exekuci za desetitisíce nebo i statisíce korun. Pořad České televize Reportéři ČT ve včerejším díle na faktech nezpochybnitelně dokázal, že na těchto zločinných praktikách se podílel i poslanec za Stranu přímé demokracie Tomia Okamury Jiří Kohoutek z Pardubic. Ten býval podílníkem dvou firem, Time Financial CZ či První Time Financial CZ, které poskytovaly nebankovní půjčky.

Nenazýval bych to však půjčkami, ale lichvou a zločinným spolčením. Jestliže totiž někdo půjčuje lidem peníze na dvacetiprocentní úrok za měsíc, tak je hnusným a odporným lichvářem. Jednou z obětí těchto nekalých praktik se stal i důchodce z jižní Moravy Emil Souchop, který se dočasně dostal do nouze a potřeboval si nutně vypůjčit 5000 Kč. Tak si je půjčil u Kohoutkovy firmy, ovšem i zásluhou brutálního úroku nyní dluží přes 73 000 Kč, čelí exekuci a má zastavené své pozemky.

Námitky, že lichvář Kohoutek jednal podle zákona, neuznávám. Podle mého názoru se jedná minimálně o porušení dobrých mravů. A to, že lidé neměli přistupovat na nevýhodné podmínky páně Kohoutka a spol., je laciné tvrzení. Mnohý člověk v nouzi podepíše cokoliv, a na tohle ti darebáci spoléhali.

Evidentně je to vrchol pokrytectví, jestliže SPD kritizuje lichvářské praktiky a brojí proti exekutorským mafiím, ale jejich člen se na tomto zlu prokazatelně podílí. Znovu se prokazuje, že Okamurovci jsou pouze spolkem, kterému nejde o nějaké politické ideály, ale o moc za každou cenu. To, že jejich nedávnou seanci navštívil také Miloš Zeman, ani nepřekvapuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…