Jan Ziegler: Pražskými autobusy už můžete jezdit bez peněz

29.04.2016 21:10

Stačí totiž u sebe mít bezkontaktní platební kartu a s ní zaplatit u řidiče za jízdenku. Není to sice stejný systém jako u tramvají, ale v každém případě je to sympatický krok vpřed. Zvláště na lince na letiště.

Jan Ziegler: Pražskými autobusy už můžete jezdit bez peněz
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V autobusech linky 119, které jezdí mezi Nádražím Veleslavín, kde navazují na trasu metra A, a letištěm Václava Havla mohou nyní cestující za jízdenku koupenou u řidiče zaplatit kromě hotovosti, také bezkontaktní kartou. Tato jízdenka stojí 40, respektive 20 Kč a platí 90 minut.

Dopravní podnik hlavního města Prahy je třeba za tuto novinku ocenit. Člověk přiletí z ciziny, nemá u sebe koruny a potřebuje odjet z letiště. Tak bez obavy nastoupí do autobusu, zaplatí za lístek kartou a v pohodě dojede domů. I když bydlí třeba někde na opačném konci Prahy, například v Uhříněvsi, tak na devadesátiminutovou jízdenku dojede domů v pohodě. A stejně tak je to ideální pro návštěvníky hlavního města, kteří také nemají koruny, tak i oni nastoupí do busu, zaplatí kartou a bez problému dojedou do svého hotelu nebo na nádraží, odkud pojedou dále.

Čili se jedná o příjemnou novinku, která usnadní lidem život. Někdo může namítnout, je to jenom drobnost. Jistě, ale i ta dokáže potěšit. A když se více takových milých drobností skloubí dohromady, hned je na tom světě lépe. Věřím také, že nezůstane jen u této jedné autobusové trasy a časem se tento moderní způsob placení rozšíří i na další linky. Ideální by byl například na autobusové lince Airport Express, která jezdí mezi ruzyňským letištěm a pražským hlavním nádražím.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.