Jan Ziegler: Případ Zimmerman, rasistická štvanice na bělocha

22.07.2013 17:29

Floridský soud osvobodil Georga Zimmermana z obvinění z vraždy černošského teenagera Trayvona Martina. Hysterie, kterou verdikt poroty nevinen vyvolal, se dá popsat jako rasismus naruby a nepřijatelná štvanice na člověka, jenom proto, že je běloch.

Jan Ziegler: Případ Zimmerman, rasistická štvanice na bělocha
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Šestičlenná porota u soudu na Floridě se neshodla na tom, že by Trayvon byl zavražděn z rasových důvodů a tak byl Zimmerman osvobozen. Věřím tomu, že porotkyně hlasovaly o jeho osudu zodpovědně. Prostě verze obviněného, že útočníka zastřelil v sebeobraně, se jim zdála věrohodnější než údajná vražda z rasových důvodů.

Běsnění, které osvobozující verdikt vyvolal, je nepřijatelné a zakládá na nebezpečný precedens. Rasismus je odsouzeníhodný v jakékoliv podobě a rovněž i v antibělošském provedení. Na Zimmermana se pořádají štvanice jenom proto, že je běloch (hispánského původu) a zastřelil černocha. Demonstrace, které tento rozsudek vyvolal, jsou odsouzeníhodné. Jedná se nepřijatelný útok na nezávislý soud a o nezávislosti americké justice na rozdíl od té ruské nemám žádné pochybnosti. Tady se v podstatě vyvíjí nátlak na vyšetřovatele a soudy ve stylu, že když je vrahem černocha běloch, musí jít o rasovou vraždu. To je samozřejmě nesmyslné a hrozí, že radikální černoši budou každý střet s bělochem vykládat jako rasismus. Když například bílý policista zastřelí černošského lupiče nebo vraha, bude to také rasismus? Podle protrayvonovských demonstrantů zřejmě ano.

Tohle je bohužel důsledek přehnané tzv. politické korektnosti v levičáckém provedení, kterou jsou bohužel infikovány i obamovské USA. Já ale na závěr budu poněkud nekorektní, v Detroitu žije z celkového počtu obyvatel asi 86% černochů a zločinnost tam několikanásobně převyšuje celoamerický průměr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…