Jan Ziegler: Provokuje násilnosti v Budějicích také prezident Zeman?

20.07.2013 21:21

Ministr vnitra Martin Pecina by měl okamžitě odstoupit! Nezvládá řízení svého resortu, vymýšlí hlouposti a navíc spolu s prezidentem Milošem Zemanem je vážně podezřelý, že pomáhá vyvolávat nepokoje na protiromských demonstracích v Českých Budějovicích. O této možnosti se píše i v čísle 29 časopis Reflex.

Jan Ziegler: Provokuje násilnosti v Budějicích také prezident Zeman?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Zeman a ministr vnitra Pecina vyhlásili boj proti tzv. pravicovému extrémismu. Už to je špatně! Policie musí potírat zločinnost bez ohledu na toho, kdo ji páchá. Jeji povinností je vypořádat se s jakýmkoliv extrémismem, tedy i s romským, kdy například horda násilníků mlátí hosty v baru mačetami a křičí přitom bílé s…ě to vám patří, tak stejně i s tím levicovým, když třeba tlupy anarchistů vybíjejí výlohy jistých provozoven rychlého občerstvení, které považují za nenáviděný symbol globálního kapitalismu. V takových případech musí policie rázně jednat!

Jenomže Zeman s Pecinou se vyhranili pouze proti tzv. pravicovému extrémismu.  Ne, že bych tvrdil, že nic takového neexistuje a rozhodně by mně vadilo, aby se ulice našich měst staly promenádou tupých holých lebek pochodujícími se vztyčenými pravicemi s výkřiky Sieg heil apod.

Mám ovšem dojem, že je v něčím zájmu tzv. pravicový extrémismus uměle vyvolávat. Prostě pánové Zeman a Pecina se rozhodli s ním bojovat a tak jim ho zařídíme. To dokazuje i fakt, že násilnosti v Českých Budějovicích a předtím v Duchcově měli podle očitých svědků provokovat policisté v civilu. Doufám, že toto obvinění řádně Generální inspekce bezpečnostních sbor poctivě vyšetří, protože něco takového by bylo skandální a jestli je to pravda, tak by se vysocí šéfové policie měli poroučet.

Pan Pecina by měl skončit i kvůli tomu, že svůj resort nezvládá a jeho představy jsou velmi slušně řečeno nesprávné. Požaduje posílit policii o dalších tisíc lidí, což by daňové poplatníky stálo pár miliard korun navíc. Jenomže Česká republika patří k evropským státům, které mají nejvíc policistů v poměru k počtu obyvatel. Chyba je jinde. Vím o jistém policejním oddělení, kde z 27 strážců pořádků chodí do hlídek pouze 4. Takže není důvod nabírat další policisty, ale dostat je z kanceláří do ulic.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…