Jan Ziegler: Rusko není normální zemí, Putinovi projde všechno

21.09.2016 7:36

Vládnoucí strana přivede zemi ke krizi a ekonomickému poklesu, nemá peníze na zdravotnictví a zvyšování důchodů a přesto vyhraje volby a navíc získá ústavní většinu. Ať žije schizofrenie.

Jan Ziegler: Rusko není normální zemí, Putinovi projde všechno
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Dobře si pamatuji na situace, když kabinet Václava Klause přijal v roce 1997 úsporná opatření kvůli ekonomickým problémům a stejně tak si počínala o něco později další vláda vedená ODS, tentokrát Nečasova z důvodu celosvětové hospodářské krize. Mimo jiné dočasně snížila valorizaci důchodů. To bylo „řevu septimy“, že ožebračují lid a vinou jejich rozpočtových škrtů klesá hospodářství.

V Rusku klesá hrubý domácí produkt už druhým rokem po sobě, nemocnicím chybí základní léky a premiér Dmitrij Medveděv sděluje seniorům a učitelů, že jim důchody činící v průměru 3200 Kč měsíčně a platy cca 5000 Kč nezvýší, protože nejsou peníze. A přesto strana Jednotné Rusko, která vede zemi, získala v parlamentních volbách dokonce ústavní většinu. To by se v žádné jiné normální zemi stát nemohlo.

Samozřejmě, že volby v Rusku nejsou regulérní, opozice prakticky nemá přístup ke klíčovým médiím, která až na výjimky typu rádio Echo Moskvy nebo televize Dožď, navíc s malým dosahem, jsou pod kontrolou Kremlu. Ve Volgogradu naházely členky volební komise lístky Jednotného Ruska do urny atd. Nicméně i přes tyto evidentní podfuky by Putinova partaj zvítězila stejně, to je třeba uznat. Rusko holt není normální zemi.

Mně ovšem baví jedna věc. Ti samí lidé, kteří u nás v Česku nadávají za nízké penze, malé platy učitelů, hospodářské problémy atd., na druhou stranu velebí Rusko a jeho vedení, které si ovšem prokazatelně vede ekonomicky daleko hůř. Očekával bych proto, že svůj velký vzor budou neochvějně následovat a přijmou ruské platy a důchody. V každém případě však tito jedinci zřejmě trpí rozdvojením osobností nebo nějako jinou vážnou duševní poruchou, jinak si to vysvětlit nejde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…