Jan Ziegler: Rusy u nás v Krumlově nechceme

21.01.2015 10:39

Turistů k nám z kremelské říše přijíždí míň než dříve. Jak mně však řekli hoteliéři a restauratéři z Českého Krumlova a Českých Budějovic, nikomu to nevadí, protože jejich arogantního chování, mají často plné zuby. Nahrazují je většinou návštěvníci z Asie. Statistiky potvrzují, že celkově u nás turistů ze zahraničí přibývá, takže krachy v cestovním nehrozí.

Jan Ziegler: Rusy u nás v Krumlově nechceme
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Provozní Andrea má na starosti jednu vyhlášenou českokrumlovskou restauraci a potvrzuje, že letos začátkem ledna, kdy je v Rusku dlouhé pracovní volno, jsem z této země přijelo míň lidí. „Nijak nás to neohrožuje, propouštět nebudeme, protože celkově k nám jezdí turistů víc a přibývá hlavně Číňanů a Korejců. U Rusů nám také vadí jejich buranské způsoby, přijdou, nepozdraví, nepoděkují a myslí si, že obsluhující personál, je jejich služebnictvo. Do západní kultury mají fakt daleko a proto je moc nemusíme. Naopak nejlepší zkušenosti máme s německými a rakouskými důchodci,“ řekla Andrea.

Majitelka jiného krumlovského pohostinského podniku Karolína zase uvedla, že pro ně není ruská klientela rozhodující, ale přesto od kolegů ví, že Český Krumlov se bez ní obejde. „Jezdí více Asiatů a začínají se opět vracet Němci a Rakušané,“ potvrdila.

„Rusáci nám v Krumlově vůbec nechybí,“ řekl Andrein partner Petr. A pokračoval. „Jejich chování je hrozné, oni si myslí, že jim to tady všechno patří, a i když je jich třeba jen dvacet, zablokují tu naši typickou úzkou uličku, tak, že se v ní nedá projit. To nikdo jiný nedělá, každá jiná turistická skupina se postaví k jedné straně, aby se kolem nich dalo chodit. Jednou jsem to už nevydržel a pořádně je seřval. O takové vidláky tady fakt nestojíme.“

Pavlovi zase patří jedna restaurace v Českých Budějovicích a s jednou ruskou skupinou má také svoji nedobrou zkušenost. „Když jsme jim řekli, že rusky náš personál neumí a jídelní lístky v ruštině nevedeme, tak až na čtyři dámy, se sebrali a odešli. To jsem u žádných jiných cizinců nezažil. Nic však měnit nehodlám, závislí na nich nejsme a tak budeme mít dále jídeláky v češtině, angličtině a němčině. Angličtina je mezinárodní dorozumívací jazyk, a Němců s Rakušany k nám chodí hodně, logicky, protože jsou to naši sousedi. Také při přijímání nového personálu po nic nechci, aby uměli ruštinu, Když se neumí chovat, ať k nám nechodí,“ řekl.

Jak je vidět, hodně ruských turistů má u nás problémy s chováním. Měli by si však uvědomit, že Česko už není jejich kolonie a my kremelští poddaní a podle toho se zařídit. Jinak jezdit nemusí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…